Lamborghini kondigt ambitieus CO2-plan aan

Lamborghini C02 reductie
Lamborghini heeft een ambitieus CO2-plan aangekondigd. Het bedrijf wil zijn fabrieken 30% en zijn wagens 35% minder CO2 laten uitstoten.

Het plan is goed voor een investering van 35 miljoen euro. Het eerste luik van het project omvat de installatie van zonnepanelen op het dak van de fabriek van Lamborghini in Sant’Agata, met de opgewekte groene energie wil Lamborghini met zijn fabriek 30% minder CO2 uitstoten. De zonnepanelen zullen tegen 2010 goed zijn voor een energieproductie van 1,582 Megawattuur.

Het tweede luik van het CO2-plan omvat de verdere aanpassingen aan de voertuigen om zo een CO2 reductie van 35% te bereiken tegen 2015. Vorig jaar zagen we de eerste resultaten van deze plannen: de Gallardo LP560-4 stoot dankzij technische verbeteringen 18 procent minder CO2 uit. Het departement R&D van Lamborghini denkt in de toekomst onder andere aan gewichtsreductie, wrijvingsverlaging, start/stop systemen, hybride aandrijvingen en het gebruik van biobrandstoffen om de CO2-uitstoot verder te verlagen. 

Lamborghini C02 reductie

Lamborghini C02 reductie

Deel dit bericht:

3 reacties op "Lamborghini kondigt ambitieus CO2-plan aan"

 1. MS 08-06-2009 om 14:03

  Dit is toch behoorlijk hypocriet, of minstens ironisch te noemen
  Ik vind Lamborghini’s fantastische wagens maar mij maak je niet wijs dat ze ooit een milieubewust aankoop zullen zijn (en ook niet dat de facbricant dat zou willen).

 2. _________ 08-06-2009 om 20:03

  Is goed zolang het maar niet ten kosten gaat van de performance.

 3. XliljeezyX 08-06-2009 om 21:43

  Liever een schone motor met meer prestaties zal ik maar zeggen..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...