audi_q1_1
Blijkbaar vind Audi de Q5 en de toekomstige Q3 nog te klein en zal het merk met de vier ringen met de Audi Q1 komen tegen 2013.

Audi zou tegen 2013 een gamma van 4 verschillende SUV’s hebben. De kleinste van de 4, de Q1, zou op de Volkswagen Polo gebaseerd worden. Verder zou er ook een hoopje technologie van de VW Tiguan zijn weg naar de Q1 vinden, om van de wagen een comfortabele stads-SUV te maken. Ook al klinkt stads-SUV nogal contradictorisch, toch kan het ergens wel kloppen, want onder de motorkap van de Audi Q1 zouden enkel milieuvriendelijke motoren komen liggen.

Zo zou de 1.2 TFSI benzinemotor met 90 pk de instapmotor worden en zou de 1.4 TFSI met 125 pk de krachtigste motor van het gamma worden. De dieselmotoren (1.2 of 1.6 TDI) zullen vermogens tussen 75 pk en 105 pk leveren. De Audi Q1 zal wellicht een start/stop-systeem krijgen, om het verbruik in de stad naar beneden te brengen.

De Audi Q1 zou goed nieuws zijn voor Audi Brussels, want net als de Audi A1, zou ook de Audi Q1 in Vorst gebouwd worden. De prijs van de Q1 zou beginnen bij €25.000, maar wat je daar allemaal precies voor zal krijgen, is nog niet geweten. Mogelijke concurrenten voor de Audi Q1 zijn de Mercedes BLK en de BMW X1, al is de BMW X1 misschien wat meer up-market dan de Q1 en de Mercedes BLK. (via GCB)

Audi Q1