F1 Grote Prijs van Turkije: Voorbeschouwing

F1 | GP Van Turkije
Morgen is het alweer F1 tijd, deze keer zijn de rijders paraat in Turkije voor de 7e grote prijs van het seizoen. De jonge Duitser Vettel deed waar niemand bij RedBull van durfde dromen na de slechte oefensessie’s, hij finishte met de snelste tijd tijdens de kwalificaties en start dus vooraan.

Morgen rijden de F1 bolides 310km lang op het Istanbul Park Circuit. De 3 vorige jaren won Felipe Massa steeds, maar dat zal morgen waarschijnlijk iemand anders zijn. De Ferrari F60 is sinds de GP van Spanje wel verbeterd, maar het gat met BrawnGP is nog steeds erg groot. Misschien kan Vettel met zijn RedBull wel de strijd aangaan, want zijn pole bewijst dat er snelheid in de RedBulls zit. Desondanks zal Button – die als 2e start – sowieso Vettel het vuur aan de schenen leggen, want winnen doet de Brit graag dit seizoen. Achter Button staat Barrichello & Webber, niet toevallig de teamgenoten van de eerste rij. Hiermee is het nogmaals duidelijk dat de BrawnGP’s en de RedBulls een serieuze voorsprong hebben op de anderen, en dus het meeste kans hebben om morgen als winnaar uit de bus te komen. Gelukkig is Turkije geen Monaco, en kan er zeker en vast ingehaald worden op dit snel parcours, en dat zien we uiteraard graag.

Een Ferrari blijft een Ferrari, en die nemen geen genoegen met enkele puntjes, wees dus maar zeker dat Raikkonen (#6) en Massa (#7) zeker het onderste uit de kan zullen halen om vooraan te eindigen. Na de goede race in Monaco hebben ze weer vertrouwen in Maranello, op de titel moeten ze volgens Massa echter niet meer rekenen. Met het feit dat de huidige leider in het klassement evenveel punten heeft als de nummer 2 en 3 tezamen – 53 om precies te zijn – heeft de Braziliaan wel een stevig punt. Als BrawnGP nu al 5 van de 6 ritten wint, zullen ze dat ook blijven doen in de toekomst. RedBull-rijder Vettel is de enige die nog in de buurt kan komen, maar dan moet Button al veel pech krijgen. Het seizoen is nog niet ver, dus we moeten hopen dat het spannend zal blijven tot de laatste rit!

De beide Toyota’s zijn ook terug van weggeweest. Tijdens de Grote Prijs van Monaco waren ze weggevallen in de achterhoede, maar tijdens de vrije trainingen toonden Trulli & Glock dat ze nog steeds een snelle wagen hebben. Jarno Trulli verzilverde een 5e startplek. De Pool Robert Kubica slaagde er eindelijk nog eens in om een goede kwalificatiewedstrijd te rijden, hij haalde net de 10e plek. Voor hem staat Fernando Alsono met zijn Renault en koning van de kwalificaties, Nico Rosberg.

Turkije is een snel parcours, dus de bolides van BrawnGP & RedBull hebben een circuit dat op hun lijf is geschreven. De andere teams hebben geleerd hoe je snel moet zijn, en hebben dus hun wagens aangepast. Een eenvoudige overwinning zal de winnaar van morgen niet krijgen, er zal wel wat actie en spanning aanwezig zijn. De Ferrari’s willen hun goede resultaat doortrekken, Vettel wil dolgraag nog eens winnen, de Toyota’s zouden ook graag eens hun 1e overwinning vieren maar de BrawnGP’s blijven nog steeds de beste.. Alleszins, één van deze 4 teams heeft morgen een beker extra!

Deel dit bericht:

3 reacties op "F1 Grote Prijs van Turkije: Voorbeschouwing"

 1. Willem 06-06-2009 om 22:30

  Ik zou mijn geld nog steeds op de Brawns zetten. Zij die het in het begin van dit seizoen gedaan hebben, komen zeker niet bedrogen uit 😀

 2. BNNY 07-06-2009 om 10:13

  Daar vrees ik ook voor, maar we kunnen maar hopen dat de andere (RedBull / Ferrari & Toyota) eens hun beste beentje voor kunnen zetten en actie/spanning in het veld brengen!

  Utopisch zou zijn dat Barrichello Button van de baan rijdt :p

 3. Willem 07-06-2009 om 10:56

  Ik zou nog het liefst hebben dat Red Bull eens serieus wat weerwerk biedt en dat de grote renstallen als Ferrari terug eens wat weerwerk krijgen. Ik ben een Ferrarisupporter maar bepaalde acties van het verleden (Barichello moet Schumi laten voorgaan etc) kunnen echt niet door de beugel. Laat ze maar eens goed afzien! 😛

Reageer

Reactie aan het plaatsen...