Gespot: nieuwe Volvo C70

volvo_c70
Voor nieuwe modellen moet er uiteraard reclame gemaakt worden. En op het moment dat de marketingmachine op volle toeren draait, is er wellicht een spotter in de buurt om al dat nieuws vast te leggen op de gevoelige plaat.

Deze foto’s zijn genomen in Barcelona, waar de wagen gefilmd en gefotografeerd werd om de nieuwe brochures te sieren. De nieuwe C70 heeft duidelijk enkele kenmerken van de Volvo S60 Concept meegekregen, wat wij enkel maar kunnen toejuichen. Het weze bovendien duidelijk dat de C70 volledig klaar is en dat de officiële voorstelling niet meer veraf is. Wellicht kunnen we in Frankfurt voor het eerst de gefacelifte C70 gadeslaan.

Niet alleen de buitenkant werd vernieuwd, ook onderhuids werd de Volvo C70 gemoderniseerd. De nieuwe 1.6 liter GTDi-motor zal wellicht 180 pk leveren – dat deed dit blok althans in de S60 Concept – maar de kans zit er dik in dat er nog andere vermogensvarianten beschikbaar zullen zijn. Ook het verbruik zou lager liggen dan voorheen, want de nieuwe viercilinders zouden 20 tot 30 % zuiniger zijn dan de vijfcilinders die Volvo produceert. (via AutoWeek)

Volvo C70

Volvo C70

Deel dit bericht:

4 reacties op "Gespot: nieuwe Volvo C70"

 1. PJS 05-06-2009 om 22:17

  Het gaat hier toch eerder om een facelift dan om een nieuw model, op het eerste zicht werd enkel de neus aangepast..

 2. XliljeezyX 05-06-2009 om 22:38

  En de achterkant is licht aangepakt.. maar je ziet er niet veel van..

 3. Willem 06-06-2009 om 9:42

  Ziet er wel niet mis uit vind ik.

 4. W. van Heuven 13-07-2009 om 13:29

  Eigenaar van C70 2008 vindt het jammer dat men bij Volvo nog steeds geen oplossing heeft gevonden voor die wat ouderwets aandoende radio antenne.
  Maar voorlopig blijf ik mijn model toch mooier vinden. Kwestie van smaak!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...