Hyundai airbags erg populair bij dieven

Hyundai
Aan alle eigenaars van een Hyundai, opgepast voor dieven! Deze zouden maar al te graag uw airbag willen, en aangezien een airbag redelijk essentieel is voor de veiligheid, staat u deze best niet af!

In de voorbije 2 weken kregen verschillende Hyundai dealers in Vlaanderen dieven over de vloer, die het vooral gemunt hebben op de airbags. Volgens de politie gaat het om een gespecialiseerde dievenbende.

De meest logische verklaring voor deze opmerkelijke diefstal is te wijten aan het feit dat de airbags relatief eenvoudig te verwijderen zijn, en dus gemakkelijk te verkopen als wisselstukken in het buitenland. Volgens een lokale dealer kunnen de ontstekingsmechanismen in de airbags gebruikt worden in explosieven.. Wie weet is er wel een hoger doel? Laat jullie Hyundai’s dus nooit meer alleen!

Deel dit bericht:

4 reacties op "Hyundai airbags erg populair bij dieven"

 1. XliljeezyX 04-06-2009 om 16:49

  kansloos om airbags te stelen.. ik denk niet dat de dieven er veel geld mee zullen vangen..

 2. BNNY 04-06-2009 om 17:03

  Het feit dat ze op een georganiseerde basis diefstal plegen, geeft toch de indruk dat het winstgevend is.. Anders zoek je toch een andere branche :p

 3. Freddy 04-06-2009 om 17:09

  Airbags stelen is weldegelijk zeer lucratief, weten jullie hoeveel het kost om 1 airbag te vervangen? Inclusief installatie minstens 1.000 euro!

 4. Willem 04-06-2009 om 18:07

  Volgens mij worden er de laatste tijd gewoon veel Hyundai’s in de prak gereden 😛

Reageer

Reactie aan het plaatsen...