Wie koopt HUMMER? China!

Hummer H3T koop
GM heeft een MoU (Memorandum of Understanding) getekend met Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery.

Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery is een onafhankelijk bedrijf dat in China opereert en zich daar bezighoudt met het aanleggen van wegen en al het materiaal dat daarvoor nodig is. De CEO van Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery liet weten dat hij in HUMMER zal investeren om beter te voldoen aan de vraag van huidige markt, wat wil zeggen: milieuvriendelijke modellen.

Deze deal zou in de VS zo’n 3000 banen kunnen creëren en zal ervoor zorgen dat HUMMER niet langer deel uitmaakt van GM, maar een apart bedrijf zal worden. Tegen het derde kwartaal van dit jaar zou de verkoop rond moeten zijn. De investeerder zou van plan zijn veel geld in HUMMER te steken om nieuwe modellen te bouwen, die meer toekomstgericht zijn dan de huidige.

GM blijft erbij dat HUMMER een sterk merk is en dat de verkoop ervan voordeel oplevert voor zowel koper als verkoper. GM evolueert meer naar het nieuwe GM en de nieuwe koper van HUMMER haalt een sterk merk binnen. De HUMMER H3 en de HUMMER H3T (foto hierboven) zullen tot minstens 2010 gebouwd worden.

De bedoeling van het toekomstige HUMMER is dat het vooral zou focussen op off-road wagens, en niet langer op varianten als de HUMMER H2, die al bij al vaak beschouwd worden als familiewagen voor dikke Amerikanen. Of er effectief banen gered zullen worden op lange termijn is weliswaar de vraag. Want waarom zou een Chinees bedrijf in Amerika produceren, als je weet dat de loonkost in China merkelijk lager is dan in Amerika? (via Carscoop)

Deal could secure more than 3,000 jobs in the United States; preserves HUMMER as global off-road brand

General Motors Corp. (NYSE: GM), announced it has entered into a memorandum of understanding (MoU) with a buyer for HUMMER, its premium off-road brand. This transaction is the result of GM’s strategic review of the HUMMER brand and the company’s ongoing restructuring efforts.

The sale is expected to close by the end of third quarter of this year and is subject to customary closing conditions, including receipt of applicable regulatory approvals.

The deal is expected to secure more than 3,000 U.S. jobs in manufacturing, engineering and at HUMMER dealerships around the country. The transaction also includes plans by the investor to aggressively fund future HUMMER product programs. Under terms of the MoU, the identity of the purchaser and proposed financial terms of the agreement are not being released at this time.

“HUMMER is a strong brand,” said Troy Clarke, President of GM North America. “I’m confident that HUMMER will thrive globally under its new ownership. And for GM, this sale continues to accelerate the reinvention of GM into a leaner, more focused, and more cost-competitive automaker.”

As part of the proposed transaction, HUMMER will continue to contract vehicle manufacturing and business services from GM during a defined transitional time period. For example, under the proposed agreement, GM’s Shreveport Assembly plant would continue to contract assemble the H3 and H3T through at least 2010.

“GM has developed HUMMER into a globally recognized off-road brand,” said James Taylor, HUMMER chief executive officer. “The proposed agreement will enable us to continue that growth and maximize the brand’s potential through new, innovative off-road vehicles with improved efficiency and alternative fuel powertrains. Today’s announcement is great news for HUMMER’s current and future customers, dealers, suppliers and employees around the globe.”

Other terms and conditions specific to the sale are not being disclosed at this time. Citi acted as financial advisor to General Motors Corporation.

Deel dit bericht:

4 reacties op "Wie koopt HUMMER? China!"

 1. Willem 03-06-2009 om 16:58

  “GM blijft erbij dat HUMMER een sterk merk is en dat de verkoop ervan voordeel oplevert voor zowel koper als verkoper.” Laten we zeggen dat de balans van het voordeel meer overhelt naar de kant van de verkoper.

  Wel grappig die Chinezen, ze maken niet alleen rommel, nu kopen ze het ook al.

 2. _________ 04-06-2009 om 9:01

  Daar gaat de kwaliteit van een Hummer!!!!

 3. MRM 04-06-2009 om 11:11

  Welke kwaliteit ? 😉

 4. Willem 04-06-2009 om 12:16

  Volgens mij doelt “hij zonder naam” op de H1 alle andere “Hummers” zijn regelrechte */%$^¨ 😛

Reageer

Reactie aan het plaatsen...