Preview: Lexus LF-A V10 in Tokyo?

Lexus LF-A Tokyo
Volgens de laatste roddels heeft Lexus besloten de nieuwe Lexus LF-A voor te stellen op het autosalon van Tokyo.

Dit zou dan ook direct betekenen dat de LF-A erin geslaagd is een rondetijd van 7’30” neer te zetten op de Nüburgring, want zolang de LF-A deze tijd niet haalde, zou Lexus de wagen niet in productie brengen en mijns inziens dan ook niet voorstellen op een autosalon.

Onder de motorkap van de Lexus LF-A zal een V10-motor liggen, die om en bij de 500 pk zal produceren. Er zou een krachtigere variant komen met een grotere motorinhoud, 5.5 liter i.p.v. 5.0 liter, die 550 pk zal produceren. Die krachtigere versie zou de naam SS – Super Sports – meekrijgen. De topsnelheid zou zo’n 354 km/u bedragen, wat zeker niet mis is!

De prijs van een LF-A zou op zo’n €220.000 komen en voor zo’n prijs verwacht je natuurlijk veel wagen en veel prestaties. De wagen kost namelijk twee keer zoveel als een Nissan GT-R Spec V en naar alle verwachtingen zullen de prestaties niet tweemaal zo hoog liggen. Zeker niet als je weet dat de Lexus LF-A die meedeed aan de 24u van de Nurburgring in vlammen eindigde. (via Carscoop)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Preview: Lexus LF-A V10 in Tokyo?"

  1. XliljeezyX 03-06-2009 om 20:49

    Nette cijfers vooral van de SS versie als die erkomt.

    Jammer dat hij in de fik is gevlogen.. hij ziet er echt goed uit!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...