Gespot: BMW M7

Gespot: BMW M7
Terwijl concurrent Mercedes al jarenlang AMG versies van de S-klasse produceert is er tot op heden nog geen M versie van de 7-Reeks uitgebracht. Met de nieuwe 7-Reeks zal daar echter verandering in komen.

Wie momenteel graag een sportieve limousine van het Beierse merk wil moet het stellen met de 760i of moet bij huistuner Alpina een B7 op de kop tikken. Volgens de laatste spyshots zou BMW nu echter zelf werken aan een extra sportieve versie van de BMW 7-Reeks, waarbij ook aan het exterieur gesleuteld zal worden. Op de foto’s valt op dat de voorbumper aangepast zal worden met grotere luchtinlaten. Ook opvallend is de motorkap, deze zal in licht aluminium vervaardigd worden om de gewichtsbalans en de bestuurbaarheid te verbeteren.

Onder de motorkap van de M7 verwachten we ofwel de Bi-turbo V8 uit de BMW X6 M ofwel de 5 liter V10 uit de M5 en M6. Welke motor het ook wordt, de vermogensoutput zou liggen tussen 550 en 600 pk. Dat is een stuk meer dan de Alpina B7 en de 760i die het respectievelijk met 507 en 544 pk moeten stellen. (Via: LeftLaneNews)

Gespot: BMW M7

Gespot: BMW M7

Gespot: BMW M7

Deel dit bericht:

2 reacties op "Gespot: BMW M7"

  1. Willem 29-05-2009 om 9:11

    Ik heb de indruk dat ook de kofferklep iets meer welving vertoont.
    Zal wel niet aangenaam rijden zijn met zo’n rode V op de voorruit 😀

  2. BNNY 29-05-2009 om 14:52

    Ik gok op de geblazen 4.4 liter V8.. Jammergenoeg

    Blame the downsizing hype 🙁

Reageer

Reactie aan het plaatsen...