Volvo zoekt geld in Belgie

Volvo XC60
Volvo is op zoek naar een overheidsgarantie en kijkt daarvoor naar de Belgische regering. Het gaat om een bedrag tussen 200 en 300 miljoen euro.

Eerder deze week ontmoetten Stephen Odell en Minister Kris Peeters elkaar en bespraken ze een mogelijke overheidsgarantie. Beide partijen kwamen overeen deze mogelijkheid verder te bespreken. De Europese Investeringsbank leende Volvo eerder al ongeveer 194 miljoen euro, om de ontwikkeling van groenere wagens te bevorderen.

De thuisbasis van Volvo, Zweden, is nog niet met leningen over de brug gekomen. België is dan een logische stap, omdat Gent één van de grootste productiefaciliteiten van Volvo is. Peeters liet al weten dat de Vlaamse lening enkel voor de Vlaamse vestiging zou gelden. Andere vestigingen zal de Vlaamse Overheid dus niet helpen. Het is voor de Vlaamse Overheid vooral belangijk dat haar belangen op lange termijn verzekerd worden. In Volvo Gent zijn zo’n 4.000 arbeiders actief. (Via:LeftLane)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...