Het interieur van de BMW X1


Over het exterieur van de toekomstige X1 kunnen we ons al een goed beeld vormen, een interieurfoto ontbrak echter nog.

De Duitse website Auto-News kreeg de mogelijkheid om proef te rijden in de BMW X1 xDrive23d in Mallorca, Spanje. De X1 was echter nog steeds met tape bedekt om te voorkomen dat de definitieve looks al gezien konden worden. De journalisten mochten geen foto’s nemen van het interieur van de wagen maar BMW was echter vergeten dat je vanuit de kofferruimte ook een stuk van het interieur kan zien.

Er werd al een tijdje gespeculeerd over het interieur van de X1, volgens velen zou het interieur van de X1 een combinatie tussen de 1 reeks en de 3 reeks zijn. Volgens de eerste foto’s die we nu kunnen zien is het interieur van de X1 vrij uniek. Het heeft wel dezelfde knoppen maar de knoppen zijn anders geplaatst. De ventilatieroosters hebben ook een hoerigere vorm en de GPS is ingebouwd in het dashboard.

We hebben ook meer nieuws over de verschillende motoren die beschikbaar zullen worden in de BMW X1. Bij de lancering zal er gekozen kunnen worden tussen drie motoren:

BMW X1 xDrive20d – 177 pk – 8,4 sec 0-100 km/u – topsnelheid 213 km/u – 5,8 l/100 km
BMW X1 xDrive23d – 204 pk – 7,3 sec 0-100 km/u – topsnelheid 223 km/u – 6,3 l/100 km
BMW X1 xDrive28i – ? pk – 6,7 sec 0-100 km/u – topsnelheid 230 km/u – ? l/100 km

In de lente van 2010 zouden er echter nog twee instapmotoren bijkomen, het zou gaan om de BMW X1 xDrive18i en de xDrive18d, deze zullen kaderen in het BMW EfficientDynamics programma en een lager verbruik en een lagere CO2-uitstoot hebben. Volgens geruchten zou ook een achterwielaangedreven X1 in de maak zijn. De BMW X1 staat vanaf deze herfst bij de dealers. (Via: BMWBlog)

BMW X1 Interieur

BMW X1 Interieur

Afgeplakte BMW X1

Deel dit bericht:

2 reacties op "Het interieur van de BMW X1"

  1. BNNY 27-05-2009 om 20:22

    Wat is het nut om pers met een wagen te laten rijden die nog niet officieel is..

  2. PJS 27-05-2009 om 20:29

    Dat vraag ik mij ook af, de rij-eigenschappen zullen echter niet meer veranderen dus wil BMW ongetwijfeld een “Buzz” creëeren door auto-journalisten alvast eens te laten proeven van de X1 op een testparcours.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...