VW en BYD maken samen batterijen

Volkswagen Polo BlueMotion
Volkswagen en BYD hebben besloten voortaan samen te werken als het neerkomt op de productie van li-ion batterijen.

Het Chinese BYD, dat geen Porsche Cayennes produceert, zegt dat het net als Volkswagen de techologie met betrekking tot elektro-motoren en de batterijen ervan, bijzonder belangrijk vindt en dat het daarom logisch is dat er in de toekomst intensief aan die technolgie gewerkt wordt.

Na een rondleiding in de fabriek waar dergelijke technologieën onderzocht worden, ondertekenden Martin Winterkorn en Wang Chuanfu, de voorzitter van BYD, een ‘memorandum of understanding’. De bedoeling van dit memorandum is te onderzoeken in hoeverre de twee bedrijven kunnen samenwerken. Want als BYD al een Porsche Cayenne maakt, waarom zou Porsche dat dan nog doen?

Volkswagen and BYD sign memorandum of understanding

Partnership in the area of electric mobility to be explored

Wolfsburg, 25 May 2009 – During an informational visit by the Chinese carmaker BYD “Build Your Dreams” – led by the Chairman of the Board of Management, Wang Chuanfu – a memorandum of understanding was signed last week by Mr Wang and Dr Winterkorn.
Dr. Ulrich Hackenberg, Member of the Board for Technical Development at Volkswagen, insisted on personally providing the delegation of Chinese top managers with information. The visit, which took place first at the Elektrotraktion Technology Centre in Isenbüttel and then at the test tracks in Wolfsburg, featured technical discussions and test drives with a variety of vehicles such as the Golf twinDrive and the prototype for an electric vehicle. “Volkswagen will consistently expand its successful ‘BlueMotionTechnologies’. Hybrids and electric vehicles will play an increasingly important role, of course. Particularly for the Chinese market, potential partners such as BYD could support us in quickly expanding our activities,” emphasised Dr Hackenberg.

Afterwards, the Chairman of the Board of Management of Volkswagen AG, Dr Martin Winterkorn, and the Chairman of the Board of Management of BYD, Wang Chuanfu, signed a memorandum of understanding. The objective of signing a memorandum of understanding between Volkswagen and BYD is to explore the options for partnership in the area of hybrids and electric vehicles powered by lithium batteries.

Deel dit bericht:

2 reacties op "VW en BYD maken samen batterijen"

  1. XliljeezyX 26-05-2009 om 14:36

    Dezelfde batterij als in de S400 HYBRID

  2. PJS 26-05-2009 om 14:55

    What’s next?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...