Gelekt: Ferrari 4×4 Hybride plannen

Ferrari 4x4 Hybride
Ferrari heeft zes verschillende plannen voor een vierwielaangedreven hybride platform ingediend bij een patentbureau.

Uit de plannen blijkt dat Ferrari alvast zeker is over het feit dat twee wielen elektrisch en twee wielen met de verbrandingsmotor aangedreven zullen worden. Alleen is het nog niet zo zeker hoe ze dat precies voor mekaar zullen krijgen, getuige daarvan zijn de zes verschillende plannen die ingediend werden bij het patentbureau.

Volgens Autocar is het hoofddoel van het hybridesysteem helemaal niet het brandstofverbruik te verlagen, maar eerder het weggedrag van de Ferrari nog te verbeteren. Dankzij het vierwielaandrijvingssysteem zou de bestuurder de keuze krijgen om bij slechte wegcondities de vier wielen aan te sturen, bij ideale omstandigheden worden enkel de achterwielen gebruikt. Dit alles zal waarschijnlijk gekoppeld worden aan een regen- en temperatuursensor zodat de auto zelf weet of de vier wielen aandrijven nuttig is.

Volgens Autocar zal Ferrari tegelijkertijd ook een Start/Stop systeem inbouwen. Hopelijk gebeurt dit echter in een aparte “City”-stand, want de bestuurder wil misschien zelf beslissen of hij al dan niet wil opvallen als hij voor het rode licht staat. (Via: AutoCar)

Ferrari 4x4 Hybride

Ferrari 4x4 Hybride

Ferrari 4x4 Hybride

Ferrari 4x4 Hybride

Ferrari 4x4 Hybride

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...