F1 – GP van Monaco

Formule 1 :: GP van Monaco
BrawnGP. Dat is de naam van de heersers van de F1 tijdens dit seizoen. Meer dan een perfecte start hadden Jenson Button & Rubens Barrichello niet nodig om voor de derde keer de dubbel te scoren. Eveneens is dit de 5e zege van 6 races voor Jenson, we hoeven niet te vermelden dat deze Brit stevig aan de leiding staat in het kampioenschap?

Zodra de lichten op groen sprongen, ging de Ferrari van Raikkonen in de aanval, in de hoop dat Button een slechte start zou hebben en zo de leiding over te nemen. Maar de BrawnGP’s zijn goed bezig dit jaar, door het manoeuvre verloor Raikonnen zelfs zijn 2e stek. Massa zat nog even achter Vettel geblokkeerd, maar het duurde niet lang voordat de Ferrari plaatsnam achter de andere Ferrari.

Button – Barrichello – Raikkonen – Massa, de top 4, deden allemaal hun best en kwamen dichter en dichter bij hun voorligger. Veel actie, spanning of aanvallen hebben we  niet gezien. De prijs voor meest spectaculaire move tijdens deze GP op het prinselijk circuit van MonteCarlo was de aanrijding van Nelson Piquet Jr. die Buemi volledig meeschoof in de bandenmuur, beiden out. De Pool Robert Kubica hield de eer aan zichzelf, en zette na 17 laps zijn wagen aan de kant in de pitsstraat. Pechvogel Nakajima ging in de banden in de voorlaatste lap, terwijl Kovalainen te laat in de remmen ging en bijgevolg de controle verloor over zijn McLaren en ook tegen de kant ging.

Mark Webber reed een erg goede race, een beetje onopgemerkt, maar na een reeks pitsstops was het duidelijk dat hij aansluiting vond met de top. De RedBull startte van op de 8e stek en halveerde deze positie tot 5. Daardoor krijgt hij 4 punten voor het wereldkampioenschap. Achter hem vinden we Nico Rosberg, die ook een anonieme race reed, met achter hem de gele Renault van Alonso. Het laatste WK punt is verrassend genoeg voor Bourdais met zijn Toro Rosso.

Alweer de volle pot – zowel WK als constructeurskampioenschap – voor de witte wagens van BrawnGP. Het mooiste beeld kwam van een rennende Button, die zijn bolide verkeerd parkeerde: in de pitlane ipv aan de startgrid. De Brit moest dus even een 500tal meter lopen, maar genoot er even hard van als wij! Bij Ferrari zijn ze zeer gelukkig met hun 1e podiumplaats en hun broodnodige punten. Ze hebben vandaag bewezen dat ze hard aan hun Scuderia’s gewerkt hebben. Over 2 weken moeten ze zich bewijzen in de GP van Turkije, waar er meer geraced wordt dan in Monaco. McLaren was teleurstellend vandaag, als zij terug aansluiting willen maken met de (sub)top gaan ze hard moeten werken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...