Magna is favoriete overnemer Opel

fiat_opel
De premier van het Duitse Hessen heeft verklaard dat Magna, en niet Fiat, het beste overnamebod voor Opel deed.

Magna Steyr is niet per se de hoogste bieder, maar het bod sluit het meest aan bij de wensen van de overheid en de werknemers van Opel. Het bod van Fiat blijkt helemaal niet van hetzelfde niveau te zijn als dat van Magna. Ook een derde bieder, de holding RHJ International, bleek zeer interessant.

De definitieve beslissing moet van GM komen, maar de Duitse regering zal een doorslaggevende rol spelen, omdat er noodzakelijke waarborgen moeten gebeuren vanuit Berlijn, opdat Opel zou kunnen overleven. Verder is het ook zo dat er nog een Chinese overnemer kandidaat zou zijn, maar totnogtoe is er geen vierde bod geregistreerd.

Het ziet er dus niet goed uit voor Sergio Marchionne, die van plan was Opel over te nemen en op die manier samen met Fiat te werken aan één grote Europese autoconstructeur. Meer info over dit onderwerp krijgt u ongetwijfeld later nog! (via HLN)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...