Nieuwe trend: concepten in 24u van de Nurburgring?

Citroen GT Concept
Ondanks het feit dat de Citroën GT Concept en de Lexus LF-A nog concepten zijn, zullen ze toch meedoen in de 24u van de Nurburgring.

Citroën liet een tijdje geleden al weten dat de Citroën GT Concept effectief in productie zou gaan, weliswaar in beperkte oplage. De kracht zou van GM of van Ford komen en geleverd worden door één van hun gekende V8-motoren. Citroën is van plan deel te nemen aan de 24 u van de Nurburgring en de “Grande Parade des Pilotes” tijdens de 24u van Le Mans. Verder staat ook het Goodwood Festival of Speed in het VK op het programma

Ook de Lexus LF-A is een conceptversie, die toch al deelneemt aan wedstrijden. Zo zal de wagen met een topsnelheid die boven 320 km/u ligt alleszins deelnemen aan de 24u van de Nurburgring. De V10 onder de motorkap levert 500 pk, wat de wagen alleszins potent genoeg maakt om aan dergelijke wedstrijden mee te doen. De kennis die Lexus opdoet door met de LF-A effectief te racen, zal gebruikt worden tijdens het bouwen van het productiemodel. (via carscoop en eGM)

Lexus LF_A nurburg

Lexus LF_A nurburg

Deel dit bericht:

2 reacties op "Nieuwe trend: concepten in 24u van de Nurburgring?"

  1. Willem 22-05-2009 om 21:59

    Sterk benieuwd naar de Citroën!

  2. Willem 28-05-2009 om 18:13

    Is de uitslag bekend?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...