Mercedes E-Klasse Coupe door Brabus

mercedes_e-klasse_coupe_brabus
Als Mercedes de E-Klasse Coupé geen AMG-variant geeft, dan doet Brabus dat wel!

Brabus neemt wel ‘ns vaker een Mercedes onder handen en doet dat meestal op een behoorlijk extreme manier, zo getuige de Brabus Rocket en de Brabus Black Bullit. Deze keer was het de beurt aan de Mercedes E-Klasse Coupé om door Brabus aangepakt te worden.

De motor van de E-Klasse Coupé 500 werd uitgeboord en kreeg een inhoud van 6,1 liter. Het vermogen stijgt van 388 naar 462 pk, wat niet mis is. De E-Klasse Coupé kan daardoor in 4,7 seconden naar 100 sprinten en doorgaan tot de snelheid van 315 km/u bereikt wordt. Deze upgrade kost je €29.000.

Aan de buitenkant ziet de E-Klasse Coupé er een stuk sportiever uit, zeker dankzij de vier uitlaten en de stoere velgen. Wat de mistlamp achteraan in het midden staat te doen, daar ben ik echter nog niet uit. De wagen is er alleszins niet mooier door geworden.

Niet alleen de E500 kan getuned worden, ook de dieselmotoren kunnen performanter gemaakt worden. De E250 CDI krijgt 235 pk ipv 204 pk en de E350 CDI levert na de ingreep van Brabus 268 pk. Verder kunnen ook de velgen enkele maten groeien, Brabus voorziet alle maten tussen 17″ en 20″. (via AutoWeek)

Mercedes E-Klasse Brabus

Mercedes E-Klasse Brabus

Mercedes E-Klasse Brabus

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...