Betekent overname Opel door Fiat einde Lancia?


Als Fiat erin zou slagen om Opel over te nemen, dan zou dat wel eens ten koste van Lancia kunnen zijn.

Lancia heeft het nooit echt makkelijk gehad in de autowereld, het Italiaanse merk zou nu kunnen lijden onder de interesse van Fiat in Opel. Met de vorming van de Fiat-Chrysler-Opel groep, zou er geen plaats genoeg meer zijn voor Lancia. Dit nieuws kwam van een insider die dicht bij Fiat CEO Sergio Marchionne staat.

Lancia is met een wereldwijde verkoop van 100.000 stuks, het kleine zusje binnen de Fiat groep, daardoor wordt het moeilijk om het merk te verantwoorden binnen de eventuele Fiat-Chrysler-Opel groep. Het zou echter zeer jammer zijn moest het Italiaanse merk opgedoekt worden, het merk lijkt namelijk helemaal terug met de komst van de Lancia Delta. De Delta is zowat de meest unieke middenklasser van het moment. (Via: MotorAuthority)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Betekent overname Opel door Fiat einde Lancia?"

  1. Willem 21-05-2009 om 9:24

    Dat zou ik doodzonde vinden. Het zijn namelijk zeer mooie wagens met een uitgesproken eigen karakter. Vooral de wijlen Thesis vond ik een zeer geslaagde interpretatie van het hogere gamma. Dit in tegenstelling tot een S-klasse, 7-reeks of A8…

    Ook de Delta is een bewijs van Lancia’s kunnen!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...