Fiat 500 Giardiniera: meer info


De geruchten doen de ronde dat de Fiat 500 Giardiniera wel eens een mini-SUV zou kunnen worden, in plaats van een mini-break versie van de Fiat 500.

De Fiat 500 Giardiniera zou dan niet concurreren met de MINI Clubman, maar eerder met de MINI Crossover, waarvan het concept op het autosalon van Parijs debuteerde. De wagen zou dan ook met een 4×4-aandrijving komen, die van de Fiat Panda 4×4 zou geleend worden.

De kans dat de Fiat 500 Giardiniera 5 deuren zou krijgen is echter bijzonder klein, daar is dan ook helemaal geen plaats voor, zelfs niet in een verlengde versie. Het zit er wel dik in dat er op het dak rails zullen komen, die het stoere karakter van de Fiat 500 Giardiniera moeten benadrukken én uiteraard ook functioneel zijn.

De onthulling is gepland in de loop van 2010, en Fiat is nu al van plan zo’n 30.000 stuks te produceren. Wanneer we de Fiat 500 Giardiniera voor het eerst als consumentenwagen zullen tegenkomen, is nog niet geweten. (via 4WheelsNews)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...