Gespot: BMW X6 Hybride

Gespot BMW X6 Hybride
De BMW X6 krijgt tegen het einde van dit jaar een milieuvriendelijke hybride-variant, deze werd deze week gespot in München.

De BMW X6 Hybride wordt geen doetje, onder de motorkap vinden we een V8 benzinemotor met een vermogen van 407 pk. Deze motor zou bijgestaan worden door een elektromotor die enkel geactiveerd wordt bij lage snelheden of op momenten waarop veel koppel nodig is. Het hybride-systeem dat BMW heeft ontwikkeld kan makkelijk aangepast worden voor andere motorisaties. In de toekomst zullen er in Beieren dus nog meer hybrides van de band rollen. Eind dit jaar wordt ook de hybride-versie van de 7-Reeks onthuld met onder de motorkap dezelfde motor als de X6 Hybride.

De X6 Hybride zal 20 procent minder brandstof verbruiken dan een vergelijkbaar voertuig dat enkel met verbrandingsmotor is uitgerust. BMW gebruikt een Nikkel batterij voor zijn hybride-aandrijflijn. In tegenstelling tot zijn concurrenten zal het geen cilinders uitschakelen om brandstof te besparen, wel wordt de bekende Start/Stop technologie ingebouwd in de BMW X6 Hybride. Aan de buitenkant is de X6 Hybride zo goed als identiek aan de benzine/diesel X6, de X6 Hybride krijgt echter M3-achtige luchtinlaten in de motorkap. (Via: BMWBlog)

Gespot BMW X6 Hybride

Gespot BMW X6 Hybride

Gespot BMW X6 Hybride

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...