Gespot: BMW 6-Reeks cabrio 2011

bmw_6-reeks_spyshot
Gisteren konden we al van een impressie van de BMW 6-Reeks genieten, vandaag zijn de spyshots aan de beurt.

Ondanks de hevige zebra-camouflage is het duidelijk dat de BMW 6-Reeks invloeden heeft gekregen van de BMW 7-Reeks en de BMW Z4. Vooral de nieuwe voorbumper met grote luchtinlaat en de nieuwe koplampen vallen op. Ook de controversiële achterkant van de huidige BMW 6-Reeks heeft een andere vorm gekregen, die er een stuk gestroomlijnder uitziet.

Al lijkt het hier dat de BMW 6-Reeks Cabrio een softtop gaat krijgen, is dat niet het geval. Onder de vermomming van de softtop ligt naar het schijnt een hardtop, wat de veiligheid van het voertuig ten goede komt. Ook de zichtbaarheid naar achter zal een stuk beter zijn.

Onder de motorkap zullen we wellicht het huidige gamma terugvinden, maar aangezien BMW aan het downsizen is, zouden er wel eens wat nieuwe motoren bij kunnen komen. Wellicht zal de meest performante versie van de BMW 6-Reeks door de 4.4 liter twin-turbo V8-motor worden aangedreven, die 400 pk levert en terug te vinden is in de meest recente BMW 7-Reeks.

De BMW M6 zal wellicht net zoals de BMW X5 M en de BMW X6 M een 4.4 liter twin-turbo V8-motor krijgen, die door een M-kuur weliswaar zo’n 550 pk zal leveren. Het wachten op de nieuwe 6-Reeks duurt nog tot 2011, op de BMW M6 zullen we nog wat langer moeten wachten. Maar… wachten beloont! (via WCF)

BMW 6-Reeks spyshots

BMW 6-Reeks spyshots

BMW 6-Reeks spyshots

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...