Jaguar vermomt de XJ als BMW

jaguar_xj2
Normaal rijden enkel BMW’s rond in een zebra-jasje, hier zien we echter een Jaguar die de wijsneus probeert uit te hangen.

De wagen onder deze zwart-witte camouflage is namelijk de Jaguar XJ, die voorheen vermomd ging als pantservoertuig. Het is duidelijk dat de nieuwe Jaguar XJ een heel stuk moderner en innovatiever zal zijn dan de Jaguar XJ nu is. De achterlichten kregen duidelijk een hele nieuwe stijl mee en ook de lijnen in het algemeen zien er minder ‘stijf’ uit, dan die van de huidige XJ.

Het is bovendien ook duidelijk dat de Jaguar XJ wat kenmerken zal meekrijgen van de Jaguar XF, die erin slaagde van het tij voor Jaguar te keren. De designer van beide wagens is dan ook dezelfde man, met name Ian Cullum, die ook de Jaguar XK en de Aston Martin Vanquish ontwierp.

Onder de motorkap kunnen we het huidige gamma verwachten, aangevuld met een 5.0 liter V8-motor die maximum 510 pk levert. De nieuwe 3.0 liter turbodieselmotor zal in beide uitvoeringen (240/275pk) terug te vinden zijn in de XJ, maar of de huidige 3.0 liter V6 benzine dat ook zal zijn, is nog niet geweten. Verder zou er ook nog een plug-in hybride variant moeten komen. Meer info volgt op het autosalon van Frankfurt. (via AutoWeek)

Jaguar XJ Spyshots

Jaguar XJ Spyshots

Jaguar XJ Spyshots

Deel dit bericht:

5 reacties op "Jaguar vermomt de XJ als BMW"

 1. XliljeezyX 15-05-2009 om 14:23

  dat is wel een lelijke actie.

 2. Gert 15-05-2009 om 14:25

  Hun zin voor humor gaan ze toch nooit verleren die Britten 😉

 3. Willem 15-05-2009 om 15:28

  Die camouflage is zeer goed gedaan. Met die psychedelische tekening erop is het ook zeer moeilijk om je een beeld te vormen van hoe de wagen er uiteindelijk uit gaat zien. Wel valt de sterke coupélijn op, wat mede versterkt wordt door de hoge gordellijn en kleine zijruiten.

 4. MRM 15-05-2009 om 15:32

  én hun poging een BMW-grille na te doen is op zijn minst verdienstelijk!

 5. 5589 16-05-2009 om 12:20

  sonde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...