Replica: Mercedes 300 SL Gullwing

mercedes_300sl_gullwing_replic
Wie een beetje geld opzij heeft staan en geen ordinaire supercar wil kopen, wil uiteraard een klassieker. Door de geringe beschikbaarheid daarvan moet je misschien beroep doen op een replica en dan lijkt de 300 SL Gullwing mij geen slechte zet.

Deze replica is van hetzelfde bedrijf afkomstig dat de 300 SL Panamericana maakte. Het uiterlijk van de wagen is bijzonder goed nagemaakt, alleen de techniek is volledig gemoderniseerd. Onder de motorkap van de originele 300 SL lag een 3.0 liter straight-six, die 215 pk leverde. De huidige motor is een 5.5 liter V8-motor, die 405 uitbraakt. De versnellingsbak heeft zeven verzetten en het chassis werd aangepast om de extra kracht de baas te kunnen.

Deze replica beschikt over ABS, airconditioning… Al het nodige comfort van de hedendaagse wagen is dus verwerkt in een modern kleedje. Het is misschien wel spijtig dat de radio té modern lijkt, maar dat lijkt me slechts een klein foutje. Kostprijs van dit alles: €165.000 en er worden er slechts 30 per jaar gemaakt. Later komt er normaalgezien ook nog een zescilindermotor. (via 4wheelsnews)

Mercedes 300SL Gullwing replica

Mercedes 300SL Gullwing replica

Mercedes 300SL Gullwing replica

Mercedes 300SL Gullwing replica

Mercedes 300SL Gullwing replica

Deel dit bericht:

2 reacties op "Replica: Mercedes 300 SL Gullwing"

  1. PJS 12-05-2009 om 13:02

    Zo modern is die radio nu ook niet 😉 alleen het LCD-scherm verraadt zijn leeftijd.

  2. Willem 12-05-2009 om 14:27

    Idd, de radio bevat zelfs GPS 😀 wat wil je nog meer? Los kost hij iets van een 1.000€. Heb hem eens zien staan in de Media Markt. (maar die had geen gps volgens mij)
    Ik denk dat de 6-in lijn van de oude M3 hier wel goed in zou passen 🙂 Maar dan in combinatie met een zesbak ofzo. Want persoonlijk vind ik alles wat meer dan 6 versnellingen is, overbodig. Wat betreft auto’s dan toch.
    Dit is echt een Mercedes naar mijn smaak!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...