Seat krijgt eigen versie van VW Up!

Volkswagen up!
Op de Barcelona Motor Show bevestigde Erich Schmitt, topman van Seat, dat het merk een compact model op basis van de Volkswagen Up! zal produceren.

Deze nieuwe wagen zou onder de Seat Ibiza gepositioneerd worden. Vanaf 2011 zou deze kleine wagen beschikbaar moeten zijn voor de consument. De lengte van deze compacte wagen zal 3,45 meter bedragen, net voldoende om vier personen een plaats te bieden. De motor voorin zou een 1.0 liter driecilinder worden, die uiteraard bijzonder milieuvriendelijk is. 

De geruchten gaan overigens de ronde dat ook Audi met een wagentje zou komen, dat op de Volkswagen Up! gebaseerd is. Het zou hier over de Audi E1 gaan. Deze krijgt een elektrische aandrijflijn en wordt uitermate milieuvriendelijk. (via: HLN)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Seat krijgt eigen versie van VW Up!"

  1. XliljeezyX 11-05-2009 om 19:36

    Ik ben benieuwd.. De VW Polo is ook niet mis..


    ‘het zou hier over de Audi E1 gaan. Deze krijgt een elektrische aandrijflijn’
    Het zou met niksverbazen als ze met de E, eletricdrive bedoelen..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...