Gespot: Volkswagen Robust

vw_robust
Volkswagen werkt al een tijdje aan een pick-up, time to see what’s what!

De pickup die Volkswagen gaat bouwen zal de VW Robust gaan heten. Een studiemodel ervan bestond al (zie foto’s hieronder), maar de wagen werd nog niet vaak gespot. De foto’s hieronder geven een goed beeld van hoe de Robust er uiteindelijk zal gaan uitzien, mits de lezer van dit artikel de inspanning doet alle extra’s – zoals zwaailichten – weg te denken.

De Robust zal eerst in Zuid-Amerika geleverd worden, daarna volgen Zuid-Afrika en Australië, Europa staat ook op de lijst, maar de lancering zal nog een tijdje op zich laten wachten. Bij een pick-up is het belangrijk dat er achteraan veel plaats is. Bij de Robust is er daar geen gebrek aan, de laadbak heeft namelijk een lengte van 1,55 m.

Onder de motorkap van de Robust zullen verschillende commonrail diesels liggen, die we al van de Volkswagen Golf en de Volkswagen Scirocco kennen. De wagen beschikt uiteraard over vierwielaandrijving, maar om het terrein meester te blijven, heeft Volkswagen gezorg voor een onafhankelijke ophanging vooraan, met spiraalvering en achteraan een starre as, met bladveren. Verder beschikt de wagen ook over blokkeerbare differentiëlen. (via GermanCarBlog & Auto55)

Volkswagen Robust

Volkswagen Robust

Volkswagen Robust

Volkswagen Robust

Volkswagen Robust

Deel dit bericht:

2 reacties op "Gespot: Volkswagen Robust"

  1. Willem 11-05-2009 om 17:07

    Ik weet niet goed wat ik ervan moet denken. In dat segment zou ik eerder voor de Nissan Navara, Mitsubishi L200 of Toyota Hilux gaan. Stuk voor stuk wagens die hun degelijkheid bewezen hebben en hoogstwaarschijnlijk ook een stuk minder kosten dan de VW. Top Gear heeft in het verleden al bewezen dat de Toyota onverwoestbaar is.

  2. XliljeezyX 11-05-2009 om 19:31

    ik spaar gewoon door voor een escalade EXT 😛

    @Willem
    die aflevering hem ik gezien ja! volgens mij staat hij nog steeds in de studio.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...