Audi verkoopt 21% meer in China

Audi China
Audi doet het goed in China, voor het eerst werden er meer dan 12.000 voertuigen afgeleverd in 1 maand, een stijging van 21% tegenover vorig jaar.

In April leverde Audi 12.156 wagens in China, een stijging van 21% tegenover dezelfde maand vorig jaar en een nieuw verkooprecord voor de Duitse autobouwer. Uitermate populair is de Audi A4L die speciaal voor de Chinese markt ontwikkeld werd, de verlengde Audi A4 werd in April zo’n 3.003 keer verkocht. De verkoopstopper blijft toch de Audi A6L, daarvan werden er 7.976 verkocht, een stijging van 12%.

Audi opende een nieuwe Audi terminal in Shaoxing, dichtbij Shanghai. Daar sprak Peter Schwarzenbauer van Audi: ” These results clearly confirm Audi as the market leader in the premium segment. Together with our partners, we are heavily investing in our Chinese dealer network, which will strengthen our leadership position in service and customer satisfaction.” De Audi terminal “Shaoxing Baolide” is de elfde Chinese dealer die de architectuur van Audi overneemt en het is meteen ook de grootste, met 16.000 vierkante meter oppervlakte. In China zijn momenteel 136 Audi dealers in 95 steden, tegen het einde van het jaar komen er nog 16 Audi terminals bij.

Audi China

Audi increases sales in China by 21 percent

AUDI AG delivered 12,156 vehicles in China (including Hong Kong) in April. This marks an increase of 21 percent compared with the same month of the preceding year, and is a new sales record for the company. To continue its success in China, Audi is constantly expanding its dealer network: On April 22, the largest Audi terminal in Asia opened in Shaoxing.

The new Audi A4L contributed significantly to the sales record: Audi delivered 3,003 units (an increase of 78 percent) of the long version of this midsize sedan to customers. Sales of the Audi A6L also went up considerably, increasing by 12 percent to 7,976 units. Both of these models are produced locally in Changchun. “These results clearly confirm Audi as the market leader in the premium segment,” said Peter Schwarzenbauer, Member of the Board of Management for Marketing and Sales at AUDI AG.

On the opening of the new Audi terminal in Shaoxing, near Shanghai, Schwarzenbauer also spoke about the further expansion of the sales organization. “Together with our partners, we are heavily investing in our 
Chinese dealer network, which will strengthen our leadership position in service and customer satisfaction,” he added.

The Audi terminal “Shaoxing Baolide” is now the eleventh Chinese dealership to implement the new worldwide dealer architecture. And with 16,000 square meters of roof-covered area, it is the largest Audi terminal in Asia.

At present Audi is represented in the Chinese market by 136 dealers in 95 cities. By the end of the year, 16 more Audi terminals are scheduled to open in China.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Audi verkoopt 21% meer in China"

 1. SSq 08-05-2009 om 16:24

  toch gek dat de A4L en A6L alleen in china te verkrijgen zijn…

  zelf de volvo s60 en S80 hebben een verlengde versie, waarom gebeurt dit nergens anders ter wereld

 2. PJS 08-05-2009 om 16:39

  Kan er mij dan iemand uitleggen waarom de relatief kleine chinezen niet genoeg ruimte hebben in een Europese A4 of A6?

 3. Willem 08-05-2009 om 17:13

  Waarschijnlijk vormt de lengte van de wagen een zeker statussymbool? Overigens is het wel zo dat de lange Volvo S80 ook in België verkrijgbaar is.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...