GTA Spano onthuld!

gta-spano-515
Enkele dagen geleden werd de GTA Spano officieel voorgesteld. Hoog tijd dus om eens kennis te maken met deze wagen…

GTA Motor, een Spaans bedrijf dat reeds actief is in de eenzittercompetitie, beloofde ons reeds een coupé voor op de openbare weg en het heeft woord gehouden! De GTA Spano is niet zomaar een supercar, getuige hiervan de cijfers en spectaculaire prestaties, 0-100 in minder dan 3 seconden en een top van meer dan 350km/u. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een Viper-V10 die voor de gelegenheid werd uitgerust met een supercharger zodat uit de 8,3l maar liefst 780pk en 920Nm wordt gehaald.

Wil je het iets milieuvriendelijker doen en je tankt bio-ethanol, dan beschik je zelfs over 840pk… Al dit vermogen wordt puur op de achterwielen overgebracht. De koper kan kiezen uit een manuele, een sequentiële halfautomaat of een volautomaat. Uiteraard past een manuele bak of een sequentiële halfautomaat het best bij de roeping van deze wagen. Achteraan vinden we 20″ velgen, vooraan een maatje kleiner, 19 inch. Achter deze grote velgen gaan keramische remschijven met een diameter van 380mm, dewelke bediend worden door remklauwen met zes zuigers, schuil.  De auto weegt slechts 1350kg met dank aan exotische materialen als kevlar, koolstofvezel en titanium.

Binnenin valt vooral het instrumentarium op. Dit bestaat voornamelijk uit een LCD scherm dat naar wens valt in te stellen. Het interieur wordt sfeervol verlicht door LED-verlichting, enerzgiezuinig en licht. Wat ook zeker opvalt, is het panoramisch dak. De transparantie ervan kan varieren dankzij vloeibare kristallen, een techniek waarvoor een patent werd aangevraagd.

Een prijs voor dit leuk speeltje is nog niet bekend, maar gezien het feit dat er slechts 99 exemplaren worden geproduceerd, zal dit niet aan de lage kant zijn. (via)

Deel dit bericht:

4 reacties op "GTA Spano onthuld!"

 1. _________ 07-05-2009 om 23:08

  “Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een Viper-V10 die voor de gelegenheid werd uitgerust met een supercharger zodat uit de 8,3l maar liefst 780pk en 920Nm wordt gehaald.”
  en
  “Het interieur wordt sfeervol verlicht door LED-verlichting, enerzgiezuinig en licht.”
  Wat maakt energiezuinige lichtjes nou uit als je zo’n motor hebt! 😉

 2. Bram 07-05-2009 om 23:40

  Als de lichtjes niet veel vermogen nodig hebben dan blijft er meer over om sneller te accelereren! 😉

 3. _________ 07-05-2009 om 23:50

  @Bram

  Daar heb je wel een punt!

 4. XliljeezyX 08-05-2009 om 16:13

  Met een halfautomaat moet ik dan denken dat je ook handmatig kan schakelen met de pook? (pook van boven naar benden bewegen)

Reageer

Reactie aan het plaatsen...