Citroen DS5 komt in 2011

Citroën C Sportlounge Concept DS5
Citroën zal tegen 2011 de Citroën DS5 op de markt brengen, tegelijk zal Citroën ook zijn hybride-aandrijving introduceren.

UPDATE: De Citroën DS5 is officieel voorgesteld! Klik hier!

Het PSA-concern werkt al een tijdje aan een eerste hybride-auto, Peugeot wil de 3008 uitrusten met diesel/elektromotor maar Citroën wil de nog te lanceren DS5 als eerste Citroën hybride introduceren. We kregen op het autosalon van Parijs al een voorsmaakje van de hybride-auto in de vorm van de Prologue HYmotion4. Deze dient als studiemodel voor een 200 pk sterke motorisatie met een CO2-uitstoot van 109 g/km.

De DS5 wordt een nieuw Citroën model dat gebruik zal maken van de welbekende DS aanduiding. De DS-wagens zullen hoger gepositioneerd worden dan de huidige ‘C-modellen’. Eerder kregen we al een voorproefje van de DS3, wat een premium stadswagentje moet worden die onder andere moet concurreren met MINI. De DS5 valt logischerwijs in het segment van de C5 en zal geen traditioneel gelijnd type worden. Met hybride-aandrijving wordt de DS5 een vierwielaangedreven wagen, met verbrandingsmotor krijgt hij voorwielaandrijving. (Via: AutoTelegraaf)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...