Neen, dit is geen Porsche Cayenne

zeker_geen_porsche_cayenne
Dit is namelijk de nieuwe BYD T6…

Deze Cayenne T6 zal door een 2.0 liter dieselmotor worden aangedreven. Hoe snel de wagen dan precies vooruit zal gaan is dan nog maar de vraag. Maar dit artikel gaat in feite helemaal niet om de wagen zelf, het gaat hem eerder om het principe van het klakkeloos kopiëren van bestaande wagens.

De kopieën worden namelijk schaamtelozer en schaamtelozer. Eerst zadelde China ons op met de BMW X5 lookalike, maar daar was er nog een waarneembaar verschil. Iets later kwam het met een kopie van de Toyota Aygo, die al iets minder afwijkingen vertoonde met de Aygo en nog later zagen we een Toyota RAV4 met een ander naamkaartje. De kopie die we hier zien wijkt helemaal niet af van een Porsche Cayenne. Waar ligt de grens? (via Carscoop)

Deel dit bericht:

16 reacties op "Neen, dit is géén Porsche Cayenne"

 1. PJS 05-05-2009 om 10:12

  BYD: “Build Your Dreams”, als die chinezen nu toevallig dromen van een Cayenne, tja.. 🙂

 2. XliljeezyX 05-05-2009 om 10:20

  @MRM

  Nou die grens licht dus echt veel te hoog!
  Wie propt er nu een 2 liter in een CAYENNE!?!? en dan is het nog een diesel ook!

 3. Willem 05-05-2009 om 15:07

  Wie propt er nu een V6 in een Cayenne? En het is nog een diesel ook?!

 4. PJS 05-05-2009 om 15:13

  @ Willem; Porsche? 😉

 5. XliljeezyX 05-05-2009 om 19:06

  @willem
  De carrera s, 4s,tagra, turbo, gt2, gt3 zijn allemaal 6cilinders hoor.

 6. MRM 05-05-2009 om 19:32

  geen V6’en natuurlijk

 7. Willem 05-05-2009 om 19:44

  Mijn aanklacht ging dan vooral naar het feit dat er een V6 in de Cayenne ligt, zowel in DIESEL (NOG STEEDS SCHANDE) als benzineversie terwijl Porsche toch wel overduidelijk een boxermotorconstructeur is! Het verwantschap met VW wordt meer en meer duidelijk. Porsche verliest dan ook meer en meer zijn eigenheid!

 8. SSq 05-05-2009 om 19:50

  lijkt volgens mij een photoshop…

  voorkant ziet er IDENTIEK uit als gewone cayenne, behalve met een BYD logo, BYD grille afwezigheid van prosche logo

  grille lijkt niet te passen op het geheel en komt volgens mij nogal onnatuurlijk over

  en moest dit toch geen photoshop zijn:

  zó veel lelijker dan de cayenne is het toch niet? 😀

 9. SSq 05-05-2009 om 19:54

  btw willem:

  een boxermotor proppen in een SUV heeft alleen maar nadelen.

  hét grote voordeel van een boxermotor is onder andere dat de wagen lager bij de gronden kunnen liggen en dat hun zwaartepunt dan lager ligt.

  bij een SUV is dit niet nodig, doen ze dit wel dan is het verbruik véél meer dan wat ze nu al verbruiken

  Naast dit heeft het misschien ook met merkimago te maken en ik denk dat het juist hier is wat niet kan volgens jou…

  nouja, nog een bewijs dat porsche zijn exclusiviteit begint te missen? of is het gewoon omdat mensen meer aandacht schenken aan een badge dan aan de auto zelf?

 10. MRM 05-05-2009 om 19:55

  ’t zou wel eens goed kunnen dat het een photoshop is
  aan de andere kant,
  veel meer heeft een Chinees blijkbaar niet nodig om een wagen te maken 😉

 11. PJS 05-05-2009 om 20:13

  Het is volgens mij geen photoshop aangezien ook de internationale autosites de BYD T6 vermelden.

 12. Willem 05-05-2009 om 21:16

  @ SSq: jongeman, u hoeft mij niet te vertellen wat de voor- en nadelen van een boxermotor zijn. Porsche wil de nadruk leggen op sportiviteit, een lager zwaartepunt helpt daar sowieso bij, SUV of niet. Meer verbruiken? Hebt u de normverbruikcijfers van de laatste boxermotors van Porsche al eens bekeken? Met de efficiëntie zit het tegenwoordig niet zo slecht. Als voordeel van een boxermotor kan uiteraard nog aangehaald worden dat deze dankzij de plaatsing van de cilinders, veel minder trillingen opwekt dan bijvoorbeeld een V-configuratie. Daarbij komt nog eens dat een V-configuratie balansassen nodig heeft om de ruwere werking te compenseren, wat dan ook meer gewicht betekent enz…
  Een boxermotor heeft vele voordelen maar de ontwikkeling ervan kost geld en het is veel makkelijker (marketingjongens verwoorden het als “economisch verantwoorder”) om gewoon een V6 uit de VAG voorraadkast te plukken en dan een Porschebadge op te kleven.

  Kortom, Porsche verloochent zijn afkomst ten voordele van het kapitalisme. De eerste klap was de Boxster, hoewel ik die best wel nog kon pruimen. De spuuglelijke (VW Touareg) Cayenne heeft de genadeslag toegediend.
  Als Ferrari met een diesel komt of de V6 uit de Fiatstal (die tegenwoordig ook van Opel komt) gebruikt, dan is het geen Ferrari meer. En ik ben een Ferrari fan, maar ik ben ook onverbiddelijk op dat gebied.

 13. PJS 05-05-2009 om 21:27

  Gelukkig voor Porsche ligt de gemiddelde Porsche-rijder hier helemaal niet wakker van 😉

 14. SSq 05-05-2009 om 23:57

  @ willem

  Wat je daar nu zegt over ferrari is nu eens goed verwoord en die menign kan ik alleen maar toejuichen… en let op Ferrari heeft een tijdje geleden wel degelijk aangekondigd dat ze plannen hebben om een SUV op de markt te brengen (vergeef me als ze die plannen reeds in de ijskast hebben gestopt)

  wat mij betreft, ik trek me daar niets van aan, maar een logische stap vind ik dit alles behalve (net als bij porsche). Desondanks verkoopt de Cayenne toch vlotjes, zelfs beter dan wat Porsche eerst had gedacht! Wat dan ook, ik blijf de Cayenne een lelijke verschijning op het straatbeeld vinden.

  Nu hoop ik oprecht dat àls ze bij ferrari toch een SUV op de markt brengen, ze toch niet de stap zetten om er een diesel in te lepelen. Zoals je zei: “Porsche verloochent zijn afkomst ten voordele van het kapitalisme.”, hoop ik dat dit niet ook gebeurt met een toonaangevend merk als Ferrari, crisis of niet.

 15. Willem 06-05-2009 om 8:35

  Misschien iets als een Lamborghini LM 002? 😀

 16. chuwie 18-04-2010 om 15:37

  schandalig!! men zou in europa BYD en andere chinese merken moeten verbieden!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...