Nieuwe foto’s: Lotus Evora

Lotus Evora
De Lotus Evora wordt in juni in Europa gelanceerd, daarom heeft Lotus enkele nieuwe foto’s van de Evora vrijgegeven.

De Evora moet een concurrent worden voor de Porsche Cayman maar zal praktischer zijn door zijn 2+2 layout. De Lotus Evora heeft de motor in het midden en is daarmee de eerste 2+2 met middenmotor. De Evora wordt de meest comfortabele Lotus ooit: zo zien we lederen Recaro stoelen, een handschoenkastje en zelfs een bekerhouder als standaarduitrusting. 

De optielijst van de Lotus Evora omvat Bi-Xenon koplampen, 18 of 19″ velgen, een Alpine Mobile Media Systeem, Bluetooth, cruise control, parkeersensoren achteraan en een achteruitrijcamera. Optioneel is er ook een Sport Pakket met een hogere toerenlimiet, sport ESP, een sportdiffuser en geperforeerde remschijven.

Onder de motorkap vinden we een 3.5 liter V6 van Toyota, deze zorgt voor een vermogen van 276 Pk en 338 Nm koppel. Het vermogen wordt naar de achterwielen gestuurd via een manuele zesbak. De Evora zal zo’n 1.360 kilogram wegen en daardoor in minder dan 5 seconden naar 100 kilometer per uur sprinten. De topsnelheid zou 258 km/u bedragen.

De Lotus Evora zal vanaf juni bij de dealers te vinden zijn, er worden er maar 2.000 gemaakt voor zo’n 50.000 euro per stuk. Lotus zal tegen oktober 2011 trouwens nog een Cabrio en ‘high-performance’-versie maken van de Evora, dus als je daar meer interesse in hebt kan je je geld nog even beleggen. (Via: LeftLaneNews)

Meer informatie over de Lotus Evora lees je in dit artikel.

Lotus Evora

Lotus Evora

Lotus Evora

Lotus Evora

Lotus Evora

Lotus Evora

Deel dit bericht:

2 reacties op "Nieuwe foto’s: Lotus Evora"

  1. maxim 03-05-2009 om 12:39

    dit vind ik de eerste mooie lotus ( interieur en exterieur )

  2. BNNY 03-05-2009 om 13:11

    Prachtig!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...