Impressie: BMW 6-Reeks GT

Impressie: BMW 6-Reeks GT
BMW wil zijn modelaanbod uitbreiden en zou naast de 5-Reeks GT nu ook een GT-versie van de BMW 6-Reeks willen maken.

De BMW 6-Reeks GT moet een vierdeurscoupé worden en zal moeten concurreren met de Mercedes CLS, Porsche Panamera, Audi A7 en Aston Martin Rapide. Dankzij een impressiefoto van GermanCarZone kunnen we ons nu ook een beeld vormen van hoe die 6-Reeks GT er dan wel zou uitzien.

De 6 GT wordt de eerste BMW Coupé met vier deuren, de achterste deuren zouden daarbij zelfmoorddeuren zijn zoals  bij de Mazda RX-8. De 6-Reeks GT krijgt daarnaast een andere look dan de 6 Coupé en Cabrio, zo krijgt de GT een wijdere grille en aangepaste koplampen. De koplampen doen ons zelfs denken aan die van de 3-Reeks en geven de 6-Reeks GT een sportievere look.

Onder de motorkap zal er vanalles te kiezen vallen, gaande van zescilinder diesel- en benzinemotoren tot een Twin-Turbo V8 en een hybridemodel. Een M-versie zal daarbij zeker niet ontbreken. Meer informatie over de 6-Reeks GT verwachten we deze zomer. (Via: BMWblog)

BMW 6-Reeks GT Impressie

Deel dit bericht:

3 reacties op "Impressie: BMW 6-Reeks GT"

 1. XliljeezyX 02-05-2009 om 18:39

  Dat klinkt eigenlijk best raar. zelfmoorddeuren.. in iedergeval, de impressie/fotoshop ziet er goed uit.

 2. PJS 02-05-2009 om 18:58

  @XliljeezyX; Zelfmoorddeuren zijn gewoon deuren die omgekeerd open gaan, dus uitzwaaiend naar de achterkant van de wagen toe zoals bijvoorbeeld bij Rolls-Royce.

 3. Willem 03-05-2009 om 1:04

  En bestaan al sinds de Citroën Traction Avant.
  Maar wat is dit nu weer van wagen? Een berline die een coupé wil zijn? Leuk voor de achterpassagiers, zo’n sterk aflopende daklijn. En ook leuk als de koffer open gaat, zo’n heerlijk frisse wind door de ruimte… Misschien moeten constructeurs maar gewoon weer zinnige wagens beginnen maken.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...