Audi Brussel heeft geen last van de crisis


Terwijl het in de autosector slecht gaat werken ze bij Audi Brussel naarstig voort, de fabriek draait zelfs op maximumcapaciteit.

Het gaat Audi Brussel voor de wind, momenteel draait het op maximumcapaciteit en binnenkort komt daar misschien zelfs extra zaterdagwerk bij. We hadden eerder al bericht over de intrekking van de economische werkloosheid bij Audi Brussel door de grote vraagstijging naar Volkswagen Polo’s. Nu blijkt dat de fabriek de jongste maanden al 6.000 Polo’s meer heeft gebouwd dan gepland, grotendeels dankzij de Duitse schrootpremies. 

‘De verlenging van die maatregel in Duitsland zal ook in de maand mei zijn weerslag hebben op de productie in Brussel, waar de Volkswagen Polo wordt gebouwd’, zegt de directie. ‘Kleine auto’s zijn immers immens populair deze dagen. De druk is zo hoog dat de fabriek geen langetermijnplanning meer opmaakt. De productie wordt van maand tot maand geëvalueerd en pas dan bekendgemaakt.’

Bij Audi Brussel kunnen ze zich nu echter geen storingen of pannes meer veroorloven. Het bedrijf slaagt er momenteel zelfs niet in om een reservepark aan auto’s aan te leggen als buffer, als er zich de komende weken een storing zou voordoen zal de directie zaterdagwerk moeten invoeren om het verlies goed te maken. (Via: Nieuwsblad)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...