Dit is de nieuwe Renault Clio RS

Renault Clio RS
Renault gaf de Clio in februari een facelift en pakt nu ook uit met een facelift voor de heetste versie: de Clio RS.

Onder de motorkap van de Clio RS huist een atmosferische tweeliter benzinemotor die voor een vermogen van 203 pk zorgt. Dat is dus meer dan 100 pk per liter. De sprint van 0 naar 100 km/u is voorbij in 6,9 seconden en de topsnelheid ligt op 225 km/u. Dat klinkt goed!

De Clio RS is te bestellen met een Sport- of een Cup-onderstel, bij de laatste ligt de wagen 7 mm lager bij de grond en is hij 36 kg lichter. In vergelijking met het vorige model is de RS 10 km/u sneller maar ook zuiniger en schoner, het gemiddeld verbruik bedraagt 8,2 liter per 100 kilometer en de CO2 uitstoot blijft beperkt tot 195 g/km. Dat is respectievelijk een verbetering van 0,7 liter en 14 gram.

De Clio RS is ook wat breder geworden dan zijn voorhanger, de spoorbreedte is vooraan met 48 mm en achteraan met 50 mm toegenomen. De RS beschikt verder over 17″ lichtmetalen velgen, Brembo-remmen, spoilers, bredere luchthappers en diffusers. De cW-waarde is daarnaast met 0,02 afgenomen.

Binnenin vinden we Recaro-kuipstoelen, een sportstuur met geperforeerd leder en verschillende accenten en de pedalen in aluminium. Standaard krijg je een Carminat TomTom GPS gemonteerd. De startprijs voor de Clio RS Cup bedraagt 17.544 euro, voor de gewone Clio RS ben je zo’n 16.000 euro kwijt. Dat is dus veel vermogen voor weinig geld. (Via: WCF)

Renault Clio RS

Renault Clio RS

Renault Clio RS

Deel dit bericht:

2 reacties op "Dit is de nieuwe Renault Clio RS"

  1. DRIVR 01-05-2009 om 17:26

    We hebben de Cup-uitvoering van de uitgaande versie nog snel bijgehaald (binnenkort online in een ShootOut) maar weten écht niet wat ze daar nog aan kunnen verbeteren.

    We zullen het snel genoeg weten, maar de Clio RS blijft onze ABSOLUTE favoriet voor dat geld.

  2. PJS 01-05-2009 om 18:07

    @DRIVR; Ok, ben benieuwd naar jullie artikel! Voor dat geld kan je inderdaad niet veel vinden met zo’n vermogen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...