Preview: nieuwe Ford Capri

Ford Capri
Ford heeft gezien dat Volkswagen succes oogst met de revival van de Scirocco en wil daarom de Ford Capri nieuw leven inblazen.

De geruchten dat Ford een 2+2 Coupé zou bouwen op basis van de Capri uit de jaren ’60 en ’70 gaan al een tijdje mee. De Ford Capri zou een sportieve coupé moeten worden die de concurrentie het vuur aan de schenen kan leggen. Dankzij de impressie kunnen we ons nu ook een beeld vormen van hoe de revival van de Ford Capri eruit zou gaan zien. Volgens de impressiefoto wordt het een Coupé met de omvang en het gebruiksgemak van een hatchback.

De Ford Capri zal voorwielaandrijving krijgen en het toekomstige RS model zou gebruik gaan maken van het geavanceerde voorwielaandrijvingssysteem van de Ford Focus RS. Het vermogen van de Capri RS zou net als de Focus RS op 300 pk neerkomen.

Als alles goed gaat zouden we de eerste Capri’s op de weg zien komen in 2012, Volgens bronnen zou Ford werken aan een conceptmodel dat op het autosalon van Frankfurt in september onthuld zal worden. We zijn alvast benieuwd! (Via: WCF)

Ford Capri

Deel dit bericht:

5 reacties op "Preview: nieuwe Ford Capri"

 1. Bram 17-05-2009 om 20:33

  Laat maar komen die moderne interpretatie van de Ford Capri, heerlijk!

 2. michael 13-07-2009 om 23:07

  Bram.. ik ben er niet zo kapot van, als dit zon model wordt als de ford focus verneuken ze totaal de naam ford capri.

 3. Jorg 29-07-2009 om 9:45

  leuk model, alleen geen achterwielaandrijving en dat moet er toch echt opkomen wil deze auto een beetje naam gaan maken, anders vind ik het verspilde moeite.

 4. guus 13-08-2009 om 15:44

  jorg geef ik dus echt gelijk achterwielaandrijving is echt de voorkeur van succes jongens en ik hoop dat ze het serieus nemen ik wil de nieuwe capri echt wel boven de scirocco zien komen.

 5. XliljeezyX 14-08-2009 om 2:35

  Zolang ze maar aan een coupé achtige stijl aan houden zal best een eitje worden voor ford.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...