Impressie Nieuwe BMW 5-Reeks 2010
BMW werkt naarstig verder aan de nieuwe 5-Reeks, zo werd hij gisteren nog in België gespot, nu hebben we ook nieuwe impressiefoto’s.

De nieuwe BMW 5-reeks zal een stuk scherper gelijnd zijn dan de huidige 5-reeks en zal invloeden meekrijgen van de 5-Reeks GT Concept die we in Genève zagen. Op basis van deze gegevens heeft LeftLaneNews enkele impressiefoto’s laten tekenen. We mogen wel zeggen dat deze impressiefoto’s veelbelovend zijn.

De nieuwe BMW 5-Reeks zal langer worden dan zijn voorganger, de wielbasis zou 10 centimeter langer worden en ook de spoorbreedte zou verbreden. De lengte van de BMW 5-Reeks zou daarbij met 2 centimeter toenemen terwijl de hoogte zou verlagen om minder luchtweerstand te bieden. 17 inch velgen worden standaard op de nieuwe 5-Reeks, optioneel kan er nog gekozen worden tussen 18 en 19 inch.

Bijzonder bij het motorenaanbod is de komst van de twin-turbo V8 uit de X6, goed voor 400 pk. Daarnaast zal ook de twin-turbo zes-in-lijn (300 pk) uit de 335i en 135i te vinden zijn in de nieuwe 5-Reeks. De volgende generatie 5-Reeks krijgt naar alle waarschijnlijkheid ook een automatische achtbak met vierwielaandrijving op de optielijst. (Via: LeftLaneNews)

Impressie Nieuwe BMW 5-Reeks 2010

Impressie Nieuwe BMW 5-Reeks 2010

Impressie: nieuwe 5-Reeks