Bugatti vierdeurs in Frankfurt?

Bugatti Royale
Héél lang geleden hadden we het al eens over een vierdeurs Bugatti Veyron. Volgens AutoExpress zien we die in Frankfurt.

De vierdeurs Bugatti zou op de Type 41 Royale gebaseerd zijn en in gelimiteerde oplage beschikbaar zijn, voor de trouwste klanten. Aangezien Bugatti vooral een prestigeproject is, zou de prijs van de Bugatti Royale – laten we aannemen dat hij zo zal gaan heten – gelijk zijn aan die van de Bugatti Veyron.

Naar het schijnt zou Bugatti niet alleen werken aan het vierdeursproject, ook VAG-vriend Bentley zou helpen bij het ontwikkelen van het platform én dat gebruiken voor de volgende generatie Arnage. Vandaar allicht dat er geruchten de ronde gaan dat de Arnage met een Veyron-motor zou kunnen uitgerust worden.

De 1001 pk’s en 1.250 Nm’s zouden ervoor moeten zorgen dat je moeiteloos na 3 seconden 4 personen naar 100 km/u gekatapulteerd hebt. De topsnelheid is nog niet gekend, maar van Bugatti verwachten we dat die minstens 400 km/u wordt. De versnellingsbak zal er een zijn met een dubbele koppeling en de Royale zal normaal ook met actieve aerodynamics worden uitgerust, om zo de loodzware kolos tegen 400 km/u mooi op zijn plaats te houden.

Verder vertelt AutoExpress dat de honderste verjaardag van Bugatti gevierd zal worden met een 1.350 pk sterke Veyron. Meer informatie volgt ongetwijfeld later.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Bugatti vierdeurs in Frankfurt?"

  1. BNNY 29-04-2009 om 10:15

    Tof idee! Hopelijk komt het er ooit eens..

  2. XliljeezyX 30-04-2009 om 22:58

    laten ze nou maar eerst die overige veyrons verkopen en dan veder praten..
    ik geloof er in ieder geval niets van dat ze op frankfurt een 4 deurs neerzetten. zowel, dan ben ik verbaasd..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...