Spyshots: Saab 9-5

saab_9_5
Terwijl Saab de weg naar de onafhankelijkheid bewandelt, is het volop bezig met de nieuwe Saab 9-5 te testen.

Details zijn er nog niet zichtbaar, de wagen zit dan ook nog in een vroege testfase. De foto’s die we hier zien, zijn genomen op de Nurburgring, het walhalla van de testpiloten. De nieuwe Saab 9-5 is zo’n 10 cm langer dan zijn voorganger, wat concurrentie met de BMW 5-Reeks, de Audi A6 en de Mercedes E-Klasse mogelijk maakt. De Scandinavische concurrent is de Volvo S80.

De wagen zal geen radicale veranderingen op gebied van design, noch op gebied van techniek. De achterlichten zijn – hoe kan het ook anders – uit LED-lampen vervaardigd. De basismotor is 2.0 liter groot en beschikbaar met diesel en benzine. Een 3.6 liter V6 zal in de topversie van de 9-5 terug te vinden zijn, dit normaal tegen het autosalon van Frankfurt. (via WCF)

Saab 9-5

Saab 9-5

Saab 9-5

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...