Replica: 300 SL Panamericana

300_sl_panameric
Legendes sterven uit, ook de Mercedes 300 SL Panamericana. Replica’s kunnen die legende in leven houden.

Onder de motorkap van deze replica ligt een 5.5 liter motor die ook in de McLaren Mercedes SLR gebruikt wordt. De wagen is verlaagd om op die manier het sportieve karakter van de wagen weer te geven. De wagen is zo goed als volledig vormgegeven als de oude SL, maar gebruikt nieuwe materialen, technieken en know-how.

De wagen zal gecommercialiseerd worden en vanaf volgend jaar ook met een V6 beschikbaar zijn. Wie dus de legende opnieuw wil beleven, kan altijd een kopie van de 300 SL Panamericana bestellen. (via GlobalMotors)

Panamericana

Panamericana

Panamericana

Panamericana

Deel dit bericht:

2 reacties op "Replica: 300 SL Panamericana"

 1. Willem 28-04-2009 om 11:46

  Deze kan in de verste verte nog niet tippen aan het origineel 🙂
  Die velgen vind ik daar echt niet onder staan! Onder een (retro)klassieker horen spaakvelgen! Ook die blauwe striping over de voorste wielkasten vind ik veel te “Need for Speed (Undergrond)”.
  En V8? Er hoort op zijn minst een zescilinder onder. Dan nog liefst een met directe injectie én gekanteld ligt voor een lager zwaartepunt. (maar ook om gewoon onder de motorkap te passen zoals bij het origineel)

  Een icoon moderniseren is een delicate opgave, niet geslaagd in mijn ogen!

 2. Deddio 11-10-2009 om 21:35

  Even afgezien van de wielen vind ik het op zich een geslaagd ding, net als het origineel heeft het iets, al vind ik de echte mooier. wat betreft die blauwe strepenop de voorschermen, dat is iets wat bij racers van die tijd vaker voorkwam.
  kortom, geslaagd……………………………..maar doe mij toch het origineel maar.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...