Facelift: Skoda Octavia vRS en Octavia Scout

Skoda Octavia vRS
Skoda heeft de Octavia vRS en Octavia Scout een facelift gegeven.

De Octavia vRS kreeg een vernieuwde voorgrille, nieuwe koplampen, nieuwe achterlichten, 18″ Neptune lichtmetalen velgen en uiteraard de obligate LED dagrijlichten. De Octavia vRS is ten opzichte van de standaard Octavia iets lichter en heeft een verlaagde ophanging en nog enkele aerodynamische aanpassingen gekregen. Hierdoor daalt de weerstandscoëfficient en verbetert de acceleratietijd en het brandstofverbruik.

Onder de motorkap van de Octavia vRS vinden we een 2 liter TFSI met 200 pk of een 2 liter TDI met 170 pk. Met de benzinemotor verbruikt de Octavia vRS zo’n 7,6 liter per 100 kilometer en heeft hij een CO2-uitstoot van 175 gram per kilometer. De krachtige dieselstoker heeft maar 5,8 liter per 100 kilometer nodig en stoot maar 150 gram CO2 per kilometer uit.

Naast de facelift van de Octavia vRS heeft Skoda ook de Octavia Scout een facelift gegeven. Deze krijgt aan de buitenkant dezelfde updates maar is voorzien van beschermingsplaten en plastieken wielkasten. De Octavia scout staat 179 mm hoog op zijn poten en beschikt over een vierwielaandrijvingssysteem, de A4 Allroad kan maar beter opletten! Onder de motorkap vinden we een 1.8 TSI met 160 pk of een 2.0 TDI met 140 pk. (Via: WCF)

Skoda Octavia vRS
Skoda Octavia vRS

Skoda Octavia vRS

Skoda Octavia Scout
Skoda Octavia Scout

Skoda Octavia Scout

Deel dit bericht:

1 reactie op "Facelift: Skoda Octavia vRS en Octavia Scout"

  1. XliljeezyX 22-04-2009 om 14:42

    Die RS vind ik echt mooi! en nog is heerlijk geluid! voor een 2liter met 200pk..
    maar ik dacht dat de RS alleen op diesel verkrijgbaar was.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...