Grote Prijs van China: Vettel bezorgt RedBull 1e zege

Formule 1 - Grote Prijs van China
Vanmorgen was het in Shanghai kletsnat en dat hebben ze geweten. Bijna de hele race goot het, maar na 56 ronden kwam de RedBull van Vettel als eerste over de streep. De eerste overwinning voor het 5 jaar oude F1 team en de 2e plaats voor Mark Webber maakten het feest compleet. Na Torro Rosso vorig jaar, is RedBull het 2e team dat Vettel een 1e overwinning schenkt!

Erg hard kon er niet geraced worden vandaag, wegens de grote regenval. Iedereen reed logischerwijs ook op de zware regenbanden met minder grip en dat zorgde voor vele schuivertjes. Soms zonder veel erg, maar anderen hadden minder geluk. Pechvogel was Jarno Trulli, die langs achteren zwaar aangereden werd door Robert Kubica, gelukkig zonder veel erg. Trulli zijn race was over, terwijl ze bij BMW de Pool terug de baan opstuurden. Massa had wéér pech en moest noodgedwongen stoppen. Sutil was erg goed bezig en reed in de punten met zijn Force India, maar mistte een beetje ervaring en nam teveel risico’s. Hij eindigde in de bandenmuur. Jammere zaak, maar met zo’n regensituatie konden er nog veel meer ongelukken gebeuren.

De start was ook buitengewoon. Het feit dat Vettel vooraan stond was best noemenswaardig, maar door de regenval moest de race starten onder begeleiding van de safetycar en dit voor de eerste 9 ronden. Tijdens deze situatie mag er niet worden ingehaald, dus erg spannend was de inleiding niet. Toen de race eindelijk van start ging, ging alles goed naar wens voor de ambitieuze Duitser. Aangezien deze voorop reed, had hij geen last van het opspattend water en behaalde hij goede rondetijden. Omdat ze bij RedBull ook lichter gestart waren, moesten ze wel een voorsprong opbouwen. Na de pitstops reed Button vooraan, maar dat was slechts tijdelijk omdat hij ook nog moest binnenkomen voor een noodzakelijke pitsstop. Maar dat was geen reden voor Vettel om de huidige leider in de WK tussenstand rustig te laten rijden, met een goede dosis moed viel hij succesvol aan en nam terug de leiding. Button probeerde nog, maar moest zich tevreden stellen met een 3e plaats.

In de achtergoede deed Lewis Hamilton hetgeen wat hem verwacht werd, punten sprokkelen. Met veel moeite ging de jonge Brit zelfs 3x voorbij Kimi Raikkonen, die met zijn Ferrari erg traag was. Na vele manoeuvres op een kletsnat parcour werd de huidig wereldkampioen toch nog 6e, en haalt daarmee de schamele 3 punten binnen.

Reden genoeg vandaag voor een goed feestje bij RedBull, niet enkel met hun 1e overwinning, maar ook het feit dat ze de eersten zijn die tegen de diffusorteams succesvol kunnen strijden. Vrijdagnacht werd er in een heiltempo een tijdelijke diffusor ineengeknutseld en dat heeft duidelijk geholpen. De “opvolger van Schumacher” is duidelijk dé regenkampioen, en hoopt dat het nog vaak zal regenen. Of dat de volgende race alweer zal gebeuren, valt te betwijfelen want het F1 circus trekt naar de woestijn van Bahrein! Wie weet hebben ze daar zandstormen?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...