Maserati Quattroporte racet in Superstars Series

Maserati Quattroporte Superstars Series
Maserati is op verschillende fronten terug op het circuit, het introduceerde eerder de GranTurismo MC GT4 en wil nu ook met de Quattroporte op het circuit rijden.

De Quattroporte zal racen in de Europese Superstars Series. De luxueuze vierdeurssalon krijgt er concurrentie van de BMW 5-reeks, de Audi RS4, de Caddilac CTS-V en Jaguar S-type R. De Quattroporte zal bestuurd worden door een Zwitsers team met ex-Formule 1 piloot Andrea Chiesa achter het stuur. De Maserati beschikt over een 4.2 liter V8-motor met 450 pk en een sequentiële versnellingsbak die achteraan de wagen geplaatst werd. De Quattroporte werd speciaal voor de race gestript tot 1.430 kilogram maar verder werd er, behalve enkele minieme aerodynamische aanpassingen, niets aangepast.

Piloot Andrea Chiesa debuteert voor het eerst in een touring car, het Zwitserse team wil zelfs een tweede wagen in de strijd brengen zodra het seizoen begonnen is, wie daarvan de bestuurder wordt is nog niet bekend. De Quattroporte ondergaat nu nog de laatste tests en aanpassingen aan het chassis, morgen start de Superstar Series in Imola. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...