F1 Grote Prijs van China: Voorbeschouwing

F1 - GP China
Na de grote regenval & diffusoruitspraken is het weer tijd voor het échte werk, namelijk racen. Morgenochtend 9u Belgische tijd starten in Shanghai de 20 wagens aan de Chinese Grote Prijs. Verrassing tijdens de kwalificaties, BrawnGP kon geen hattrick neerzetten want Sebastian Vettel ging met de eerste startplaats lopen. Hiermee start RedBull voor de eerste keer volledig vooraan!

Tijdens de kwalificaties was al gebleken dat de bolides van RedBull – met goede diffusor – erg goed meekonden, maar tijdens de laatste kwalificaties zette Vettel een uitgedokterd plan om in een perfecte rondetijd. Naast hem vinden we Fernando Alonso, die met zijn snel aangepaste Renault eveneens een toptijd kon neerzetten. Achter deze 2 snelle jongens vinden we Mark Webber en de Braziliaan Rubens Barrichello. Huidig leider in het kampioenschap, Jenson Button start maar vanop de 5e stek, maar is ook een hele pak zwaarder geladen, dus zal minder (snel) moeten pitten. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton staat slechts op de 9e plaats, net achter de F60 van Raikkonen.

Verschillende teams hebben snel een oplossing gezocht om hun diffusor aan te passen. Bij Renault lijkt dit te werken, bij McLaren hebben ze nog niet getest met hun tijdelijke oplossing. Ferrari gaat de huidige situatie aanpassen door hun KERS systeem overboord te gooien, maar of dat soelaas zal brengen, weet niemand 100% zeker. De topteams balen erg hard dat hun klacht is afgewezen en proberen zo snel mogelijk hun autos strijdbaar te maken. Maar tot dan zullen de diffusorteams, met BrawnGP aan de top, zegevieren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...