Naar het schijnt zou de Mercedes E-Klasse Coupé geen AMG-variant krijgen. Right…

De reden voor het ontbreken van een dergelijk model zou zijn dat de Mercedes E-Klasse Coupé AMG te dicht zou aanleunen tegen de CLS 63 AMG. De CLK vroeger stond namelijk op het platform van de Mercedes C-Klasse, nu staat de E-Klasse Coupé op het platform van de Mercedes E-Klasse, dat een eindje groter is. Op die manier zou er geen concurrentie komen voor Audi RS5 en de BMW M3 Coupé.

Of die uitleg klopt is een heel andere vraag, want mijns inziens heeft de CLS nog steeds 4 deuren, waar de E-Klasse Coupé er maar 2 heeft. Sprake van interne concurrentie is er volgens mij dus niet.

Er is alleszins ook nog goed nieuws. In het gamma van de CLS in 2011 werd er al een model gespot dat een AMG-badge droeg. Mogelijks zal die wagen door de bestaande 6.2 liter V8 worden aangedreven, maar het kan evengoed zijn dat er een spiksplinternieuwe motor onder de motorkap komt te liggen. Het zou gaan over een 4.0 liter grote V8-motor die 544 pk levert. Wie weet zien we die ooit terug in de Mercedes E-Klasse Coupé. (via WCF)