Geen Mercedes E-Klasse Coupe AMG?


Naar het schijnt zou de Mercedes E-Klasse Coupé geen AMG-variant krijgen. Right…

De reden voor het ontbreken van een dergelijk model zou zijn dat de Mercedes E-Klasse Coupé AMG te dicht zou aanleunen tegen de CLS 63 AMG. De CLK vroeger stond namelijk op het platform van de Mercedes C-Klasse, nu staat de E-Klasse Coupé op het platform van de Mercedes E-Klasse, dat een eindje groter is. Op die manier zou er geen concurrentie komen voor Audi RS5 en de BMW M3 Coupé.

Of die uitleg klopt is een heel andere vraag, want mijns inziens heeft de CLS nog steeds 4 deuren, waar de E-Klasse Coupé er maar 2 heeft. Sprake van interne concurrentie is er volgens mij dus niet.

Er is alleszins ook nog goed nieuws. In het gamma van de CLS in 2011 werd er al een model gespot dat een AMG-badge droeg. Mogelijks zal die wagen door de bestaande 6.2 liter V8 worden aangedreven, maar het kan evengoed zijn dat er een spiksplinternieuwe motor onder de motorkap komt te liggen. Het zou gaan over een 4.0 liter grote V8-motor die 544 pk levert. Wie weet zien we die ooit terug in de Mercedes E-Klasse Coupé. (via WCF)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Geen Mercedes E-Klasse Coupé AMG?"

 1. XliljeezyX 16-04-2009 om 15:03

  Jammer.. ik heb wel zo’n idee dat als amg toch de e-coupé onderhanden neemt dat het goed gaat uitpakken. vooral dit nieuwe model. ziet er veel beter uit dan de vorige generatie e-klasse. (ohja. vorige generatie was er geen e-coupé..)

  Jullie zeggen een M3. ik dacht meer een de M6.
  want dat de e63 is concurent voor de m5
  dan zou dus de e-coupé amg de perfecte concurent gaan worden voor de m6.

 2. MRM 16-04-2009 om 15:21

  Nja, inderdaad
  aan de andere kant vind ik de E-Klasse Coupé AMG (eventueel) net iets lager gepositioneerd dan de BMW M6 en de S-Klasse Coupé AMG iets hoger. De BMW M6 zit dus zo wat tussen de twee.

 3. Anton 13-12-2009 om 13:38

  Het onderstel van de E-Coupe is toch echt van de C-Klasse hoor 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...