Cadillac Converj krijgt groen licht


Als we de roddels mogen geloven, zal de conceptcar die GM een tijdje geleden toonde, de Cadillac Converj, in productie gaan.

De Cadillac Converj is een milieuvriendelijke sportwagen die er bovendien best aardig uitziet. De bedoeling is dat de wagen hoofdzakelijk elektrisch wordt aangedreven, maar bijgestaan wordt door een benzinemotor. Het systeem dat GM daarvoor gebruikt heet Voltec en wordt al in de Chevrolet Volt gebruikt. In de Cadillac Converj zouden de prestaties van dat systeem de hoogte ingejaagd worden.

Het Voltec-systeem houdt in dat de wielen worden aangedreven door een elektromotor, die zijn stroom krijgt van een T-vormige batterij. Die batterij haalt haar energie van een viercilinder benzinemotor, op het moment dat dat nodig is. De batterij bestaat uit 220 lithium-ion cellen en kan in minder dan 3 uur worden opgeladen als je over 240 V volt beschikt. (via eGM)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...