AMG-pakket voor de S-Klasse en de CL-Klasse

mercedes_s-klasse_amg_pakket
De Mercedes S-Klasse kreeg nog maar net een facelift of AMG heeft al direct een sportiever pakket klaarstaan.

Voor het eerst maakt AMG een pakket voor de Mercedes S-Klasse en de Mercedes CL-Klasse. Laat het duidelijk zijn dat AMG bij deze pakketten enkel de styling aanpakte en de motor onaangeroerd liet. Wie dus ook een krachtigere motor wilt, moet nog steeds voor de Mercedes S-Klasse 63 of 65 AMG gaan. Voor de CL-Klasse (die binnenkort S-Klasse Coupé wordt) is dat niet anders.

De velgen die bij het pakket horen zijn 19″ groot en vervaardigd uit lichtgewicht aluminium. Aan de binnenkant van deze luxewagens zien we speciale logo’s die tonen dat de wagen met een AMG-pakket is uitgerust. Aan de buitenkant zien we nieuwe luchtinlaten, speciale uitlaten en nieuwe zijpanelen.

De prijs van een dergelijk pakket varieert van om en bij de €5.000 tot € 8.000, afhankelijk van de lengte van je wagen. Het pakket kan op elke S-Klasse worden aangebracht, wie een CL wilt met AMG-pakket moet echter kiezen voor de CL 500 of de CL 500 4-Matic.

Mercedes S-Klasse CL-Klasse Facelift AMG Pakket

Mercedes S-Klasse CL-Klasse Facelift AMG Pakket

Mercedes S-Klasse CL-Klasse Facelift AMG Pakket

Mercedes S-Klasse CL-Klasse Facelift AMG Pakket

Mercedes S-Klasse CL-Klasse Facelift AMG Pakket

Mercedes S-Klasse CL-Klasse Facelift AMG Pakket

Mercedes S-Klasse CL-Klasse Facelift AMG Pakket

Mercedes S-Klasse CL-Klasse Facelift AMG Pakket

Mercedes S-Klasse CL-Klasse Facelift AMG Pakket

Mercedes S-Klasse CL-Klasse Facelift AMG Pakket

Mercedes S-Klasse CL-Klasse Facelift AMG Pakket

Mercedes S-Klasse CL-Klasse Facelift AMG Pakket

Mercedes S-Klasse CL-Klasse Facelift AMG Pakket

For the first time, there is an AMG Sports package for the 2009 Mercedes-Benz
S-Class and the CL-Class. With revamped AMG bodystyling, attractive 19-inch AMG light-alloy wheels and special interior details, both top Mercedes-Benz models can now be made more striking than ever in terms of sportiness. The appealing combination of exclusive equipment features, many of which are not available separately, is proving increasingly popular with customers. The AMG Sports package is now available for five Mercedes model types.
New AMG bodystyling, including a front apron with large air intakes, enhances the visual impact of the S-Class and the CL-Class. The rear apron with a striking black insert and integrated, rectangular tailpipe trim in polished stainless steel is also eye-catching. AMG side sill panels round off the AMG bodystyling. 19-inch AMG light-alloy wheels with a five-spoke design and wide-base 255/40 (front) and 275/40 (rear) tyres fill the wheel arches perfectly and provide optimum contact with the road. 20-inch AMG light-alloy wheels are available as an option in a twin-spoke design with 255/35 and 275/35 tyres. Mounted on the front axle there are perforated brake discs and silver-painted brake callipers featuring Mercedes-Benz lettering; the V6 models have a more generously proportioned braking system.
Wood trim and the wood/leather steering wheel in black ash give the high-quality vehicle interior a dynamic feel. The AMG Sports package also includes velour floor mats with AMG lettering and sports pedals in brushed stainless steel with rubber studs.
The AMGSports package is available for all S-Class models with a short or long wheelbase, as well as for the CL 500 and CL 500 4MATIC. It costs between 5831 and 7973 euros (including 19% VAT); the market launch commences in June 2009. In addition to the S-Class and CL-Class, the new E-Class Saloon, the new E-Class Coupé and the C-Class can be equipped with the AMGSports package.

Deel dit bericht:

4 reacties op "AMG-pakket voor de S-Klasse en de CL-Klasse"

 1. XliljeezyX 15-04-2009 om 19:35

  Strak design!

 2. maxim 16-04-2009 om 19:36

  het is wel S-klasse coupé

 3. XliljeezyX 16-04-2009 om 21:45

  Mercedes noemt dat CL-klasse.

 4. MRM 17-04-2009 om 0:19

  ja, de volgende generatie wordt inderdaad S-Klasse Coupé, de facelift blijft de naam CL dragen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...