Volgende Jaguar XJ ook als plug-in hybride


Milieuvriendelijk zijn is hip! En dat is nu net het imago dat Jaguar zichzelf wil aanmeten.

Daarom zal Jaguar een plug-in hybride variant van de Jaguar XJ maken. Het systeem van die wagen zal gelijkaardig zijn aan dat van de Chevrolet Volt en de Opel Ampera. Daardoor krijgt de Fisker Karma er een concurrent bij. De nieuwe Jaguar XJ zal luxueuzer zijn dan de vorige generatie en dus ook een hoger prijskaartje dragen. In tijden van crisis is een verminderd benzineverbruik dan best wel welkom.

Wellicht zal de li-ion batterij zo’n 50 km kunnen rijden, daarna zal de batterij bijgestaan worden door een kleine verbrandingsmotor. De topsnelheid zou op zo’n 180 km/u moeten neerkomen, wat ik persoonlijk net iets te weinig vind voor een wagen in dat segment. Het verbruik zou weliswaar neerkomen op 4,1 liter per 100 km, wat dan weer een bijzondere prestatie is.

De verkoop van de Jaguar XJ plug-in hybride zou zo’n jaar na de lancering van de nieuwe Jaguar XJ moeten gebeuren, rond 2011 dus. (via GlobalMotors)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volgende Jaguar XJ ook als plug-in hybride"

  1. Pieter 14-04-2009 om 22:03

    Ik denk niet dat Jaguar een hybride brengt om ‘hip’ te zijn. Wel omdat de EU groenere technologie eist, in ruil voor subsidies.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...