BMW X6 M Safetycar debuteert in Qatar MotoGP

bmw_x6_m_safetycar
Wat het ene premiummerk doet, kan het andere niet laten?

De BMW X6 M zal voor het eerst fungeren als Safety Car tijdens de MotoGT in Qatar. Daar zal de zware SAV moeten tonen dat hij niet enkel een luxe-beest is, maar zijn weg op de tarmac ook weet te vinden en liefst snel! Dat zou uiteraard moeten lukken, de BMW X6 M wordt door een 4.4 liter grote V8-motor aangedreven, die van twee turbo’s voorzien is.

De topsnelheid komt neer op 275 km/u, de sprint van 0 naar 100 is na 4,7 seconden gedaan, het vermogen komt neer op 550 pk. De trekkracht bedraagt 680 Nm en is al beschikbaar vanaf 1.500 toeren, best wel een potente motor dus! (via WCF)

BMW X6 M Safetycar

BMW X6 M Safetycar

Deel dit bericht:

1 reactie op "BMW X6 M Safetycar debuteert in Qatar MotoGP"

  1. Willem 13-04-2009 om 23:05

    Wat een idee! Een terreinwagen hoort thuis op het terrein, niet op een circuit! Of nee, het is geen terreinwagen. Het staat hoog op zijn poten maar het is geen terreinwagen… Wat is het dan? Of nog meer, wat ben je er in godsnaam mee?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...