Ook Mercedes ML als hybride: ML450 HYBRID

mercedes-ml-hybrid-7-515
Na de S-klasse Hybride heeft Mercedes nu ook de ML als hybride op de markt gebracht.

De wagen werd tijdens de New York Autoshow officieel voorgesteld, dit in tegenstelling tot de S-klasse die pas in Shanghai debuteert. De ML 450 Hybrid beschikt over een 3,5l V6 die 279 paarden en 350 Nm koppel herbergt. Deze wordt bijgestaan door 2 elektromotoren. Een eerste bevindt zich dicht tegen de benzine motor en genereert 85pk en 235Nm. De tweede bevindt zich aan het uiteinde van de transmissie en geeft 82pk en 260Nm af. De prestaties zijn niet mis voor een 2,5 ton wegende terreinwagen, de sprint van 0 tot 100 is voorbij in 7,8 seconden en de maximum snelheid bedraagt 210 km/u. Deze prestaties gaan niet gepaard met een mussendorst maar toch is de 11,2l in de stad en de 9,8l op de snelweg behoorlijk zuinig te noemen gezien het formaat.

Het hybridesysteem verschilt van dat van de S-klasse onder meer door het gebruik van de minder moderne nikkel-methaalhydrideaccu’s. Goed om weten is dat het systeem ook geen extra plaats inneemt, aan de 833l metende kofferinhoud werd niet geraakt. Niet onbelangrijk is nog dat het hybridegedeelte niet door Mercedes alleen werd ontwikkeld, het is ontstaan uit een joint venture van GM, Chrysler, BMW en Mercedes-Benz. De kans is dus groot dat we een soortgelijk systeem in de toekomst ook in een groot aantal andere wagens zullen tegenkomen. Niet onbelangrijk: De ML 450 Hybrid komt er enkel in Amerika. (via Autoweek)

mercedes-ml-hybrid-5

mercedes-ml-hybrid-4

mercedes-ml-hybrid-2

mercedes-ml-hybrid-3

mercedes-ml-hybrid-9

Deel dit bericht:

2 reacties op "Ook Mercedes ML als hybride: ML450 HYBRID"

  1. XliljeezyX 09-04-2009 om 21:59

    Eindelijk komen er wat interessante hybride’s!

  2. Ruben 10-04-2009 om 15:24

    correctie

    “Deze prestaties gaan niet gepaard met een mussendorst maar toch is de 11,2l in de stad en de 9,8l op de snelweg behoorlijk zuinig te noemen gezien het formaat.”

    Deze prestaties qua zuinigheid kunnen nog veel beter. De wagen weegt veel te veel en krachtigere electromotoren zouden niet misstaan hebben.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...