Gelekt: nieuwe Opel Astra

Gelekt: Nieuwe Opel Astra 2010
De nieuwe Opel Astra wordt als alles goed gaat in september op het autosalon van Frankfurt onthuld, de foto’s van de nieuwe Astra lekten echter al uit.

De styling van het exterieur werd duidelijk beïnvloed door de Opel Insignia en dat zorgt ervoor dat de nieuwe Astra een premium uitstraling krijgt. De motorkap komt zeer laag en zorgt voor een scherpe voorkant die misschien niet bij iedereen in de smaak zal vallen. De veiligheid voor de voetgangers is dan wel weer gegarandeerd.

De basismotor is een 1.4 liter benzinemotor met een vermogen van 90 pk en een CO2-uitstoot lager dan 120 gram per kilometer. Alle motoren krijgen van Opel ook start/stop technologie mee. Wie graag wat sportiever door de bocht gaat kan kiezen voor dezelfde motor met supercharger en een vermogen van 180 pk. Ook dieselen kan met een 1.7 liter turbo met 110 pk.

Veel technische specificaties zijn er nog niet maar het lijkt erop dat de nieuwe Astra 15 centimeter groter is geworden, optioneel kan er gekozen worden voor vierwielaandrijving en het adaptieve veringssysteem van de Insignia. Andere opties zijn een nieuwe elektrische parkeerrem, adaptieve verlichting en een parkeerhulpsysteem.

Net als bij de huidige Astra zullen er verschillende versies beschikbaar zijn. Zo krijgen we een Astra Sports Tourer en een extra sportieve Astra GTC die waarschijnlijk een zescilinder zal krijgen. Meer informatie krijgen we ongetwijfeld dichter bij zijn onthulling in Frankfurt. (Via: AutoMotorSport)

Gelekt: Nieuwe Opel Astra 2010

Gelekt: Nieuwe Opel Astra 2010

Gelekt: Nieuwe Opel Astra 2010

Gelekt: Nieuwe Opel Astra 2010

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...