Onthuld: Nissan 370Z Roadster

Nissan 370Z Roadster
De Nissan 370Z Coupé kennen we al enkele maanden, de 370Z Roadster werd zonet onthuld in New York.

Op het autosalon van New York heeft Nissan de 370Z Roadster onthuld, de cabrioversie van de 370Z. De 370Z Roadster biedt plaats voor twee personen en gebruikt een plooibaar soft-top dak. In vergelijking met de 370Z Coupé is de wielbasis 10 centimeter korter en is de Roadster met 6 centimeter gekrompen. De motorkap, de deurpanelen en de koffer zijn vervaardigd uit aluminium om gewicht te besparen. Tegelijkertijd werd de structuur van de wagen herbekeken voor meer rigiditeit en stabiliteit, zo is de 370Z Roadster een stuk stijver gebouwd dan de 370Z Coupé.

De 370Z Roadster beschikt over 332 pk en 366 Nm koppel uit een 3.7 liter V6. Dit is 26 pk en 3 Nm meer dan zijn voorganger, de 350Z Roadster. Voor de transmissie kan er gekozen worden tussen een manuele zesbak en een automatische zevenbak. De manuele zesbak is beschikbaar met SynchroRev Match, een systeem waarmee de bestuurder geholpen wordt om perfect te schakelen. De automaat krijgt dan weer Downshift Rev Matching (DRM) en Adaptive Shift Control (ASC) aangemeten. (Via: Leftlanenews)

Nissan 370Z Roadster

Nissan 370Z Roadster

Nissan 370Z Roadster

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...