Facelift: Land Rover Range Rover 2010

Land Rover Range Rover Facelift 2010
Land Rover heeft zijn Range Rover een facelift gegeven om terug enkele jaren mee te kunnen met de concurrentie.

Op het autosalon van New York stelt Land Rover de facelift van de Range Rover voor, onder de motorkap kan gekozen worden tussen een 375 pk sterke ongeblazen V8 of een nieuwe 5 liter supercharged V8 met 510 pk en 625 Nm koppel. Beide motoren werden ontwikkeld in samenwerking met Jaguar. De motoren worden gekoppeld aan een vernieuwde automatische zesbak die geoptimaliseerd werd voor snellere schakeltijden.

De 375 pk sterke V8 zorgt voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 7,2 seconden, de Supercharged V8 doet hetzelfde in 5,9 seconden. De Range Rover krijgt verder enkele subtiele aanpassingen aan het exterieur, zo zijn er nieuwe koplampen met LED techniek, een nieuwe grille en een nieuwe bumper. Binnenin werd er gekozen voor luxueuze materialen en een nieuw instrumentenpaneel met LCD scherm, dit scherm geeft de bestuurder alle noodzakelijke informatie.

De nieuwe Range Rover krijgt verder nog een belangrijke verbetering op het vlak van offroadcapaciteit. Zo is er het nieuwe “sand launch control” waarmee makkelijker door zacht zand gereden kan worden. Ook aan de veiligheid werd gedacht, er is plaats voor Adaptive Cruise Control, Emergency Brake Assist, Blind Spot Monitoring en Automatic High Beam Assist. De ophanging van de Range Rover wordt zo’n 500 keer per seconde aangepast aan de ondergrond. (Via: Leftlanenews)

Land Rover Range Rover Facelift 2010

Land Rover Range Rover Facelift 2010

Land Rover Range Rover Facelift 2010

Land Rover Range Rover Facelift 2010

Land Rover Range Rover Facelift 2010

Land Rover Range Rover Facelift 2010

Land Rover Range Rover Facelift 2010

Land Rover Range Rover Facelift 2010

Deel dit bericht:

1 reactie op "Facelift: Land Rover Range Rover 2010"

  1. XliljeezyX 08-04-2009 om 12:38

    Het blijft een bruut monster! en het interieur is mooi afgewerkt!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...